tiistai 25. syyskuuta 2012

Loveeeee


Syksyn hyvät puolet.. aurinko jos se näyttäytyy ja ruska, raikkaus.. mitäs muita? Romantiikka, koska juhlittiin 15 vuotista avioliittoa viime viikolla. Ensi viikonloppuna päästään muutamaksi päiväksi rentoutumaan ja pakenemaan remontin loppusäätöjä. Kertokaa mieluusti lisää syksyn "ihanuuksista", jos kommenttien laitto onnistuu (siinä on ollut ongelmaa).



Olen tänä vuonna harvinaisen tyytymätön syksyn tuloon, johtuisikohan siitäkin, että olen ollut lähes neljä kuukautta kotona. Alan jo kaivata työelämään takaisin, mutta yritän malttaa mieleni vielä jonkin aikaa ja nauttia tästä. Kunhan saan vihdoin kangaspuut takaisin varastosta ensi viikolla, pääsen mielekkään työn touhuun. Muutama matto on tilattu ja tilauksia otetaan vastaan lisääkin.



Muistinpa yhden aiemmin tekemäni kirpparilöydön, tuo vaaka on superhieno. Ja tarkka, sillä voi punnita kudontamatskut ja muut, tai vaikka koiran jos saa sen sullottua tuohon päälle.

Maalasin Ikeasta ostetun nukensängyn jotta se sopii sisustukseen. Ihmeesti Hilma on sen ottanut omakseen, usein siellä on vielä useampi lelu seurana. Iltapäivällä sain valmiiksi ylisöpön peiton ;DDD


Ja mosaiikkia.. tämä työ on valmistunut jo kesän puolella, mutta nyt vasta saatiin se seinälle. Korkeus 2,4 m ja leveys 20 cm. Kokosin laatoista leikatut palat ja koristepalat sekä lasihelmiä lattialaminaattien päälle. Hyvin pysyy ryhdissään kun ei joudu tekemisiin kosteuden kanssa.


Huomenna olisi Tallinnaan lähtö äiteen siskon kanssa, en millään usko että se päivä on jo huomenna. On ollut niin kiirettä, etten ole ehtinyt uhrata sille ajatustakaan hetkeen. Tädille kerta on ensimmäinen ja mulle eka bussilla. Kiva vaihteeksi että saa vaan olla mukana eikä tartte suhata ensin Helsinkiin. Ajan "vain" 120 km aamulla. Matkan melkeinpä ainoa tarkoitus on käydä käsityötukku Karnaluksissa ja saada viettää aikaa yhdessä. Me jaetaan käsityöhulluus, joten uskon että matka virkistää taatusti!

Kävin keväällä Karnaluksissa kuluttamassa rahaa. Silloin mies toimi naulakkona parin tunnin ajan mikä siellä vierähtää helposti. Ostin mm. eestinkielisen kudontakirjan, lankoja, nappeja,vetoketjuja ja tunisialaisia virkkuukoukkuja. Koukkuamistekniikan opetti koulutoveri, muistaakseni jonkun luennon aikana.. Nyt selviän ehkä pienemmillä ostoksilla. Kerron niistä myöhemmin jos kerrottavaa on. Onneksi myrskyisät tuulet näyttäisivät olevan ohi, pahoinvointisuus laivalla ei ole kiva juttu.

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Iittalan ihanat


Olen ollut astioiden ostolakossa jo vuosia. Välillä pärjännyt paremmin ja sitten taas.. reps.
Muistaako joku Iittalan Uuma-lasit? Ystäväni M.R ainakin, koska toi minulle lahjaksikin sellaisen kun olin nuori vaimo vasta. Maksoi silloin 50 mk joten en raaskinut ostaa itse kuin kaksi. Sitten yksi hajosi ja valmistus loppui. Nyt varjelen kahta aarrettani niin etten ikinä käytä niitä. Onkohan viisasta?!

Nyt kauppoihin on tullut Iittalan uutuusmalli Sarjaton, jonka muista astioista en välitä, mutta ne lasit...
Niissä on jotain samaa kuin Uumassa muttei kuitenkaan.. Ostin kaksi kirkasta, tummissa on kuulema jotain toimitushäiriötä tms. Hyvä niin, koska en olisi osannut päättää ostanko kirkkaat vai tummat.

 Minulla ei kestä mitkään "paremmat" astiat kuin hetken. Iittalan Aino-lasit (häälahja) hajosivat hyvin äkkiä, ihanan Kartio-kannun sai rikki ystävämme sen ollessa melko uusi, sitten se Uuma-lasi jne. Siksi en niitä juurikaan osta tai edes käytä, katselen vain. Paitsi jos joku oikein erityinen ihminen tulee kylään. Tai ehkei silloinkaan... ettehän rakkaat ystävät pety jos tajoan teille mehua tai viiniä Ikean laseista, olette silti tärkeitä. Kuvassa vasemmalla Sarjaton, oikealla Uuma.

Tässä on lopputulos kirpparilöydön tuunauksen jälkeen, laitoinkin aiemmin kuvaa lampusta. Intoa riitti yöllä kahteen kun piti saada samantien valmiiksi.. olin ostanut kouluaikana valko-hopea paperinarua, jota nyt käytin tähän.

Tulitikkuleikkiä
  

Valoa syksyyn
Nämä linnut eivät matkusta muiden muuttolintujen mukana. 86-vuotias ihana Antti on valmistanut nämä meille.
 
 

Tänään totesin, että olen erehtynyt, pari sisustusratkaisua kaduttaa. Suurin on se, että miksi ostin mustan Hemnes-lipaston Ikeasta kun se ei näytäkään meillä hyvältä?? Olisi pitänyt ottaa se valkoinen.. Muutama muukin pikkujuttu harmittaa, mutta remontti on valmis ihan pian ja se on pääasia. Ehkä silmä tottuu, tai sitten.. noh. Kaikesta huolimatta, viikonloppuna tulevat ensimmäiset vieraat "uuteen" kotiin ja se on ihanaa. Tervetuloa rakkaat J ja T!!

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille, toivotaan lisää aurinkoisia päiviä kuten tänään oli.

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Sumua


Eilen oli illalla ihmeellinen ilma, sumuista ja lämmintä, sumu ei tosin näy kuvissa.

Nyt kun meillä on puolitoista viikkoa armonaikaa remontin valmistumiselle, aletaan olla kumpikin aivan hirvittävän väsyneitä. Samanlainen fiilis on ollut kun töissä ollessa alkaa loma lähestymään. Tuntuu ettei enää jaksaisi sitä viimeistä viikkoa. Eilen olin jo laittamassa käsirasvaa hammasharjan päälle, pakastin oli jäänyt auki kolmeksi tunniksi (miten niin voi käydä???) ja vedin komeasti puukolla sormeen. Ei oikein ajatus eikä refleksit pelaa.. tänään onneksi tuntuu jo reippaammalta :)

Illalla saatiin pesukone paikalleen, kahden viikon pyykkivuori on jo aamun aikana kutistunut. Jokainen "normaali" asia jonka saa valmiiksi tai toimimaan, tuntuu yleelliseltä. Onneksi osataan iloita pienistä asioista. Sitä toivon muillekin, nauttikaa jokaisesta hyvästä hetkestä! Ihan tarpeeksi on murheitakin jokaisella.






lauantai 8. syyskuuta 2012

Remontin jälkeistä elämää

Eilen kannoin pihavarastosta sisälle takaisin langat ja kankaat.. lajitteluun meni lähes koko päivä ja jäi vielä kesken. On varmaan myytävä lankoja pois varaston tyhjentämiseksi kun en kuitenkaan kaikkia ehdi käyttää. Koululle laitoin menemään kaksi pussia kun siellä tarvitaan aina kaikkia pätkiä.

Lähes jokaiselta löytyy varmaan kotoa näitä sotkukasoja, joissa on joka lähtöön johtoa ja vanhaa elektoniikkaa.. En edes tiedä mitä johtoja kaikki on, täytyy perehtyä niihin puolison kanssa joku ilta.


Eilen saatiin keittiöön uusi pöytä ja tuolit. Jännitin vähän, onko tilaa tarpeeksi mutta hyvin mahtui. Mukavaa vaihtelua pyöreä pöytä.


Hilmalla on juoksut ja se käyttäytyy taas kummallisesti. Onneksi se sopeutui hyvin minikokoisiin juoksupöksyihin jotka illalla sille virittelin.

Eteisen remontti alkoi aamulla ja löysin sieltä karjuvan tiikerilelun josta Hilma innostui ihan mahdottomasti, se "tappoi" sen vartissa. Yllätys. No hauskaa oli ja mieluisa se on silti vaikkei enää karjukaan :)


keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Kirpparilöytöjä


Kirpparireissu tehty. Etupuskurissa maalit kuulema pois, sanoi isäntä heti kotiin tullessaan.. jossain parkkipaikalla kai sitten tapahtunut..? Sekä Tokmannilla että yhdellä kirpparilla mua rahastettiin liikaa, minkä kyllä huomasin ja sain omani takasin.. Ihme paikka.


Silkkivillassa oli tänään avajaiset ja kävin moikkaamassa Ilonaa, selvisin vain yhdellä pöllöostoksella, en ostanut yhtään lankaa. Olen asettanut itselleni langanostokiellon, sillä remppaa aloittaessa vein jemmaan about kolme jätesäkillistä erilaisia lankoja..Yritän talvella saada niitä vähennettyä. Nopeimmin se kävis kun tekis kangaspuihin jonkun villaloimen. Tosin viime talvena jo kulutin 7-veljestä ja Nalle-lankoja ja kudoin parikymmentä huivia.. Eikä ne langat paljoa vähentyneet.


On kiva kun on peltiseppä/puuseppä talossa, tänään sain kodinhoitohuoneeseen näppärät peltihyllyt. Samanlaisia meillä löytyy myös liukuovien sisältä työhuoneessa ja vaatehuoneesta. Ja mittatilaustyötä :)


Kirppariostoksia. Suosittelen Ekocenteriä Äänekoskella, siellä oli siistiä ja hinnat kohdallaan. Spr on mielestäni paljon kalliimpi. Tuo hassu pullo ja kakkuvuoat + napit on Spr:ltä. Huomenna saumaan keittiön laatat jotka taustalla näkyy.



Lamppu oli vitosen, aika karu mutta varjostin tietysti menee vaihtoon. Idea on jo päässä, teen sen kun ehdin. En voinut jättää ostamatta.

Ekocenterin ideapajassa myydään halvalla kaikkea pientä kivaa. Tuon linnun sain ilmaiseksi kun siipi on irronnut.

Pöllöpussukan on valmistanut Jaana Lahti, artesaaniopiskelija Jkl:stä. Ostin sen kevään kädentaitomessujen aikaan. Hauska pehmopöllö lähti Ideapajasta mukaan ja pöllön hattuneula Silkkivillasta.

Sitten lopuksi.. Sisustusliike PomPomista löysin ihanan kukkanaulakon ja koukeroisen jutun (-50%). Kysyin mikä se on, mutta kuulema mikä vaan. Taidan laittaa siihen hyllylevyn, ehkä. Nyt heitin sen jemmaan takan päälle.
http://www.pompomnet.fi/



Löytöjä


Tänään olin aikeissa lähteä heti aamusta kirpparille, mutta innostuin taas järkkäilemään tavaroita. Löysin äskettäin appiukon tekemän jätkänkynttilän. Se oli vuosia kaapissa, mutta nyt se taas sopii meidän sisustukseen ja otin sen esille. Sakke osti siihen liekkilampun palaneen tilalle, se näyttää aidolta iltahämärässä kun liekki lepattaa. Aivan ihana! Ennen meilä oli kaikki niin ällöttävän tummaa ja pimeää kun seinät ja katot oli tummunutta lautapaneelia, ei sinne enää puiset koristeet käyneet..


Olin etsinyt pitkään jotain sermiä, koska makuuhuoneen väliseinä lähti remontissa pois ja yövieraita varten olisi seinä kuitenkin tarpeen. Ystävällä olin nähnyt vanhan sairaalasermin, mihin oli vaihtanut kankaan ja ajattelin heti että tuollaisen kun saisi, mutta eipä varmaan mistään löydy. Parin viikon päästä menin Hakkutien kirpparille ja ensimmäisenä näin nämä sermit!! Niissä oli valkoinen muovi seinänä jotka revin heti pois. Nyt vaan pitää miettiä millaisen kankaan noihin viritän..



Korupuun ostin halvalla kevään kädentaitomessuilta, joilla itsekin olin suorittamassa näyttötutkinnon viimeistä osaa. Puupuolen eka vuoden opiskelija oli tuon tehnyt. Tykkään. Siinä roikkuu mummon vanha pullonavaaja ja kalusteartesaani Visan hauskat pullon/purkinavaaja ja karppaajan sokerilusikka. Tykkään älyttömästi noista taotuista tuotteista. Voi kun itsekin osaisin..

Tuunailin pari kirpparipurkkia.. Jahka saan työhuoneen kuntoon ja hyllyjä sinne niin saattaa muutama purnukka löytyä napeille ja neppareille ym. kaikelle pikkutavaralle.

Värikkäät vetoketjut on ostettu Tallinnan Karnaluksista keväällä. Ne on juuri sopivia jos joskus innostun ompelemaan lisää pussukoita, joita kouluaikana väsäsin ainakin parikymmentä, pääasiassa itse painetuista kangastilkuista.

Kirpparille tuli sittenkin lähtö, ystävä soitti sopivasti että "tänään olisi vapaapäivä, tehdäänkö jotain yhdessä?" Sehän sopii!


tiistai 4. syyskuuta 2012

Kirppari-innostus hiipii


Olen alkanut käydä sillon tällöin kirpparilla, vaikka olen aina ennen inhonnut niitä, enkä vieläkään nauti siellä roikkumisesta, mutta se mitä sieltä saattaa löytää....... Purkit löytyi sieltä edellisellä viikolla, ja halavalla.

Öttiäinen. Ötökästä mieleen tuli tuo Hikke nimi, se on lapsuuden lempinimi mitä oma perhe ja jokunen muu käyttää.. ns. julkisia lempinimiä mulla ei taida ollakaan, mutta ystävät ja perhe ovat keksineet sitten lukuisia omia :)

Kesän jälkeen


Kaurapellon vuoro loistaa kultaisena, juhannusruusu on jäänyt odottelemaan seuraavaa kesää. Luonnosta löytyy vielä paljon kaunista, varsinkin aurinkoisina päivinä osaa paremmin niitä pieniä iloja löytää.

Perennapenkin oranssi tulikellukka on aloittanut kukkimisen uudestaan, se on niin upean värinen!!


Tänään olen myös viimeistellyt kodinhoitohuoneen laatoituksia, tein seinälle pienen boordin laattojen väliin. Kuvia laitan vasta valmiista huoneista, näin loppusuoralla kun jo aletaan olla. Olisipa ollut hyvä kirjoittaa remonttitunnelmia talteen jo aiemminkin. Mutta en olisi kyllä jaksanut enkä ehtinyt.. Nyt rutistetaan pari viikkoa vielä niin saadaan alkaa laittaa tavaraa paikalleen. Siinä meneekin sisustaessa loppuvuosi..

Hilma on ilahduttanut minua tänäänkin. Revin matonkuteita pihalla ja heittelin punaista frisbeetä koiralle. Se nauttii juoksemisesta ja leikkimisestä ihan hurjasti.. "leikki on meidän työmme"-laulu soi mielessa usein kun katsoo sitä touhuilua.

Leikin jälkeen maistuu unikin makeasti, kunnes taas akku on latautunut ja uusi leikki alkaa :)







Pyrkimys olisi, että tässä blogissa kuvat puhuisivat enemmän kuin sanat. Ja kommentteja olisi kiva saada, että tästä tulisi myös yksi tapa pitää yhteyttä ystäviin!?