sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Kissan elämää


Perjantaina avattiin grillikausi, tehtiin nuotio takapihalle lumikasojen viereen ja lämmiteltiin iltapäiväauringon ja tulen lämmössä. Tästä on tainnut tulla "ratitio", kolmas kevät jo kun näin tehtiin.

IHANAAAAAAAAA, ensimmäinen kissa jolle en ole allerginen, on siperiankissa Liinu joka asustaa nyt veljeni luona. Se on niin rohkea ja sosiaalinen että kömpi minunkin syliin kehräämään tänään vaikka eilen vasta tavattiin, kuvat kertovat kaiken <3






Hyvää alkavaa huhtikuuta, kellot on nyt käännetty joten kesän odotus on virallisesti alkanut. :)

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kevät on täällä!!!

 

Ei mene enää montaa viikkoa kun pupun jälkiä ei enää hangilla näy, aurinko sulattaa lumia nyt niin vauhdilla että sen melkein silmissä näkee. 



Milloin aurinko on paistanut viimeksi niin kauan putkeen kuin nyt viime viikkoina? Minä ja aika moni muu saadaan sen verran paljon virtaa auringosta että vähempikin riittäisi. Käyn niin ylikierroksilla että mies jo toppuuttelee vähän lepäilemään välillä. Tänään onkin yritetty ihan ok menestyksellä. Olen ulkoillut paljon enkä ole edes mosaiikkia väsäillyt, se on jo aika hyvin se.

Mosaiikkikurssi alkoi koulussa eilen ja kaikki olivat suurin odotuksin mukana, mutta... mitähän uskaltaisin sanoa. No ehkä parempi olla hiljaa, toivotaan että tiistaina postissa saapuvat ihanat glitterit ja blinbling-lasimosaiikit saavat hymyn huulille. Aika moni katosi vähin äänin aikaisin kotiin. 
Minä kokeilin liimata särkyneen pöydänkannen (taisin joskus laittaa kuvankin siitä) palasia silikonilla Ikean vanhan lampun kylkeen. En vielä tiedä lopputulosta, mutta jos onnistuu niin miehen sanoin "vois lähteä potkimaan auton laseja sisään kun niissä on samaa safety glassia" :D Täsmennys: tämä oli vitsi, ei uhkaus tai aikomus. Se on niin kaunista särkyessään :)



Loppupäivän pilkoin vaan astioita palasiksi kun se on hommaa mitä ei ole kiva tehdä sisätiloissa kotona. Ja aloitin päällystämään keraamista tuikkumökkiä kun se on sellaisenaan niin pliisu. 



 Luminen palm beach-asetelmani :)



 

 Pieni Gimp-testaus, että osaanko vielä jotain.. Lopuksi cotonin vauhdikkaita lentokuvia ja riemua.









Eikös ylöspäin käännetyt latvat olekaan enää muotia?

Aurinkoisia päiviä kaikille, minä lähden huomenna reissuun tapaamaan ihania perheenjäseniä kolmelle eri paikkakunnalle. :)






maanantai 25. maaliskuuta 2013

Pehmoleluja ja kirpparikamaa

Lähdin perjantaina aikaisin koulusta ja kävin kiertämässä kaksi kirpparia pitkästä aikaa. Tässä saldo: Villalankaa, pellavalankaa, kahvipannuja, kuppeja mosaiikkiin, tuunattava lamppu ja lakanoita kuteiksi jne. Oli hyviä löytöjä, lankavyyhti on villaa, vaikutti virolaiselta (?) ja maksoi 2,5 €. Posliinikupit 50 snt ja tuo villahattukin 3 euroa.. Miksi ostin hatun? Ei mitään tietoa, kai se vaan oli niin sympaattinen kun sisälle oli kirjoitettu vanhan herrasmiehen(??) nimi (käsiala oli hutera). Laitoin sen pakastimeen puhdistumaan ja.. silleen. Ei siitä enempää. Ostin vitosella avaamattoman Genial-lautapelin, kokeilen sitä joskus kun saan pelikaverin. Mies harmikseni ei ole niitä innokkaimpia pelaajia kun taas itse olen lapsesta asti tottunut kaikenlaisiin peli-iltoihin.


Kävin myös kirjastossa ja ostin Käsityön museon alepöydästä tuon "Ihanat itsetehdyt laukut"-kirjan. Haluaisin ommella laukkuja mutta en tykkää ommella, eli haluaisin haluta ommella, tai haluaisin että joku muu haluaisi ommella minulle laukkuja ja myös ompelisi eikä vain haluaisi ommella. Huokaus, olen nyt älyttömän väsynyt ja pää ei toimi vaikka on vasta maanantai. Onneksi on vajaa viikko ja perjantain aion ottaa rennosti.



Mainitsin joskus aikoja sitten ystävälleni, että tykkäsin lapsena kovasti Bernard ja Bianca-kirjasta ja viime viikolla hän toi sen minulle, oli etsinyt kaikki kirpparit moneen kertaan ennen kuin löysi sen. Iso ilo tuli kirjan lisäksi siitä tietoisuudesta että joku on nähnyt vaivaa ilahduttaakseen minua!

Koska kesä on tulossa, ajattelin askarrella muutaman mosaiikkiruukun kesäkukille. Kaksi on nyt saumausta vaille valmiina. Haaveena olisi saada muutama myytyäkin, kaverit ja sukulaiset huomio, vink-vink.


Luontokuvana on tällä kertaa nämä tyypit jotka vaan mulkoilivat kun otin niistä kuvaa, tavattiin ne tuolla pohjoisemmassa Keski-Suomessa aurinkoa ottamassa.


Laitan nyt kuitenkin noista Vallilan verhoista kuvan, vaikka olkkari on muuten vähän.. miten sen sanoisi, stailaamatta. Aluksi säikähdin ikkunassa tuota kuosia, mutta olen nyt tottunut. Vie aikaa että oppii poikkeamaan omista tavoista ja mieltymyksistä, mutta se piristää kun välillä joutuu kyseenalaistamaan hankintojaan ja totutella uudenlaisiin juttuihin.


Eilen kun Hilma oli hoidossa ja tungin ennen reissuun lähtöä kaikki pehmolelut koneeseen odottamaan että ehdin ne pestä, säälittelin miehelle ääneen että "sinne ne ressukat jää myttyyn koneeseen, kamalan säälittävät ilmeet niillä jne.." No menin aamupalalle ja hetken päästä tuli (kodinhoitohuoneesta keittiöön) tekstari alla oleva kuva liitteenä. Viestissä luki "En tahdo kylpyyn.." Mies oli järjestänyt lelut pesukoneeseen niin että kaikkien silmät napitti anovan näköisenä ylöspäin. Hyvä etten itkuun räjähtänyt kun toiset oli niin onnettoman näköisenä pesukoneessa.. nauroin kuitenkin vedet silmissä pitkään ja vielä monesti päivälläkin.


Tänä aamuna sitten Hilma uikutti kovaan ääneen kun olin keittiössä ja menin katsomaan mikä on hätänä. Siellä se istui pesukoneen alla ja itki. Miten se tiesi että lelut on siellä huoneessa missä se ei koskaan muuten käy!? Koiran nenä taas osoitti taitonsa. Ja  tiikeri oli pakko luovuttaa sille, pestään tikru sitten myöhemmin.

Tällaisia pieniä ilon aiheita meillä on elämässä, koiraihmiset tai ainakin meidät tuntevat saattoivat eläytyä tähän pehmolelutragediaan. Pitkään yhteiselämään liittyy yhteinen pöhköily ja lapselliset hassut asiat, se että saa toisen nauramaan ihan arkisillekin asioille. Ja ihan varmasti monet koiran tai kissan omistajat saavat ison osan arjen pienistä iloista nimenomaan eläimen kautta, vai mitä?? Jostainhan se ilo on revittävä, arki sujuu silloin mutkattomammin. Tosin olenhan minäkin kuullut joskus että "turha nauraminen on typerää".. kuka minkäkin turhaksi luokittelee. Rajansa tietysti kikattamisellakin, mutta parempi nauraa pöhköille asioille kun aina odottaa sitä "oikeaa" tilannetta kun on sopivaa nauraa. 

Nyt lähden laittamaan pehmot kuivumaan, Hilma onkin kaivellut koppaansa ja selvästi etsinyt niitä.












torstai 21. maaliskuuta 2013

Maaliskuun kiireitä



Aargh, niinhän siinä kävi että kun koulu alkoi niin blogi jäi unohduksiin. Tai ei unohtunut, paremminkin putosi prioriteettilistalla alemmas. Kuvia olen kuitenkin napsinut ihan kamalasti. Laitan nyt osan ja loppuja myöhemmin.

Keski-Suomen suunnalla asuville tai vierailijoille suosittelisin Keski-Suomen-, Alvar Aalto- ja Käsityön museoita. Taidehistorian kurssilla ollaan kierretty nuo paikat ja olen ihastunut kotikaupunkini tarjontaan.

Tässä pari kuvaa Keski-Suomen museosta




Sitten kotio. Hurahdin Vallilan kankaisiin ihan ykskaks ja koska kevät on, iski sisustusinspiraatio ja verhot meni vaihtoon. Ostin myös olkkariin verhot, mutta mulla ei ole vielä hyvää kuvaa "kohteesta", laitan myöhemmin. Niin ja pöytäliinakin on Vallilaa.


Huono kuva mutta verhokangas on "mandariini"

Ystävän sheltit ja minun Hilima-neiti

Hilma ja sen kamu, hiki tuli kun piti antaa tyypille köniin

Turkin kasvatus on alkanut ja jatketaan sitä ehkä alkukesään, tuskin hermo kestää pidempään?!
Äsken väsäsin mosaikkia ja täällä haisee maalikin, mutta näistä sitten lisää myöhemmin. Intoa riittää taas ihan mahdottomasti ja kirjastosta hain kasan neule-, pitsi-, betoni- ja mosaiikkikirjoja, ihan kun muuten ei olis ideoita jo pää täynnä.