tiistai 30. huhtikuuta 2013

Langankerijä ja vyyhdinpuut

Tilasin jo varmaan kuukausi sitten Virosta vyyhdinpuut ja langankerijän. Ne on käsintehdyt, todella taitavasti vielä ja muutenkin ihan nerokkaat. Löysin ne aikanaan jostain blogista ihan sattumalta ja haaveilin niistä jonkin aikaa, kunnes tulin siihen tulokseen että tarvitsen ne ja täältä ne sitten tilasin. Odotin niitä pari kuukautta koska Üllen mies tekee niitä käsityönä, mutta hyvää kannattaa odottaa. Nyt olen NIIIIIN iloinen ostoksistani.

Tässä muutama kuva kun aloitin urakkani, eli kerin vyyhdillä olevia lankoja kerälle. Ja suurin osa ostamistani villalangoista on tietenkin ostettu Tallinnasta.

yarnswift

Huomatkaa mun uusi Singer taustalla, esittelinköhän sitä vielä täällä.. no siinä se nyt kuitenkin on. Eikö olekin kaunis?

ballwinder



Helsingin reissu oli taas ihana, viihdyn siellä niin hyvin. Messuilla kierreltiin neljä tuntia mutta osasin olla ostamatta "kaikkea ihanaa". Jotain pientä vain tarttui mukaan, yhdet Elvarin korvikset ja Caring Hands-rannekoru. Kun saan puhelimesta kuvat ulos joita otin viikonloppuna, niin saatan laittaa jotain tänne myöhemmin.

Hilma-neitihän jatkaa lumien sulettua agilityharrastusta, harrastus tarkoittaa meidän mielestä satunnaista takapihalla hyppelyä esteiden yli ja joskus pujotteluakin. Hilma rakastaa myös putkia jos jossain sellaiseen pääsee sukeltamaan.



 Se onkin huomenna toukokuu, yksi ihanimmista kuukausista Suomessa. Vielä kun pääsisi haravoimaan ihan rauhassa. Nyt on ollut niin tuulisia päiviä ettei ole oikein innostanut mennä levittelemään lehtiä eestaas. Mies on saanut lähes kaiken vapaa-aikansa kulumaan puuhommissa, tontilla riittää puuhaa ja "täytyyhän sitä varmistaa että vaimo tarkenee talvellakin", näin meillä.

Kesän merkkejähän on tuo "aurinko paistaa ja vettä sattaa..."


Kiitos edellisistä kommenteistanne täällä ja "livenä", jaksan päivitellä kun tiedän että ainakin muutama lukee :D Ja sivustoon voi myös liittyä, vaikken oikein tiedäkään mikä idea siinä on, kertokaa mulle jotka tiedätte... :)


perjantai 26. huhtikuuta 2013

Mosaiikkipöytä ja huoneen pienoismalli

Nyt minä sen tein: tilasin järkkärin! Canonin EOS 600D tuli postissa mutten ole vielä ehtinyt siihenKÄÄN perehtymään joten kuvailen vielä vanhalla kamerallani. Toki latasin akun ja napsin muutaman kuvan, yllätys yllätys Hilmasta. "Tuotekuvia" voin yrittää ottaa myöhemmin. Yhden valokuvauskurssin kävin kun artesaaniksi opiskelin, (näyttökiireiden takia taisin käydä yhtenä päivänä siellä istumassa..) mutta muuten olen vaan räpsinyt ja kokeillut eri juttuja. Tarkoitus on perehtyä ihan "oikeasti" kuvaamistekniikkaan ja harjoitella, harjoitella ja harjoitella. Sitten joskus...

Seuraavat kuvat on otettu siis vielä vanhalla kameralla. Se ei ole järjestelmäkamera vaan Canonin powershot, olen ollut siihen tyytyväinen enkä aio sitä myydäkään eteenpäin vaikka niin oli tarkoitus, ainakaan ennen kuin raaskin ostaa järkkäriin pitkän putken. Powershotissa on kuitenkin 35 x optinen zoomi ja sillä saa ihan ok kuvia.



































 Sain jo joku aika sitten valmiiksi Ikean viiden euron pöydän tuunauksen mosaiikilla. Olen koittanut toipua tuosta projektista, ottanut etäisyyttä ja siksi vasta nyt siitä kirjoitan. Se onnistui muuten ihan hyvin, mutta UNOHDIN laittaa laattasuojaa rosoisten laattojen pintaan ja musta sauma-aine jämähti niihin koloihin!! Kaivelin niitä puhtaaksi vaikka millä ja yritin hangata kyynelillä puhtaaksi (no ei ihan), mutta sitten luovutin ja nyt kun on aikaa kulunut niin en ole enää niin pettynyt eikä mustat pilkut häiritse kovinkaan paljon. Ei niihin varmaan muut edes kiinnitä huomiota. Käsillä tekijät kuitenkin tietävät miten harmittaa kun työstä tulee erilainen kuin suunnitteli.

Taas kävi niin etten pysynyt yhtään suunnitelmassa. Ainoastaan sudenkorennot ovat suunnilleen niin kuin ne piirsin, muuten vaan annoin mennä. Olen huono suunnittelemaan mitään valmiiksi asti, teen vaan "mutulla" ja joskus onnistuu joskus ei. Mutta kun itselle tekee niin voi revitellä ihan vapaasti, eikös niin?


Viime viikolla meillä oli koulussa pienoismalli-kurssi ja voi sitä ihanuutta! Olin käytännöllinen ja tein pienoismallin 1:20 miehen vanhempien olohuoneesta, koska olen luvannut vähän auttaa sisustuksen suunnittelussa ja toteutuksessakin kun aloitetaan remonttia siellä lähiaikoina. Jotain katto- ja ovimuutoksia yms. sinne tehdään, mutta se on miesten juttu ja minä keskityn pintoihin. Hilmankin kuva pääsi tauluksi seinälle, samoin pariskunnan oma kuva viime kesältä. Maton kudoin pienellä kudontakehyksellä 7-veljestä langasta kun en muuta kiireessä silloin löytänyt. Huonekalut on aika kökköjä mutta lopputulos on kohtuullinen ensimmäiseksi pienoismalliksi, huoneen kuulema tunnistaa kuitenkin.



Hauskinta projektissa oli sohvien väsäys. Jätin ne ihan viimeiseksi koska arvasin että siitä syntyy show.. Laitan tähän kuvan yhdestä työvaiheesta, saa nauraa! Sormenpäihin nousi rakkulat kuumaliimasta ja kaikki reunat irvistelee (tosin oli mulla liian vähän kangastakin).. silti uskon että kuka tahansa olis tehnyt siistimmät. Olipahan ainakin hauskaa kun nauroin itse vedet silmissä omille räpellyksilleni. Kaikki kankaiden kanssa tuhraaminen ja ompelu ovat mulle lähes mahdottomia asioita.




Ja jälleen loppuun Hilma-kuvia. Anopin luona on ollut lelukoira mitä se aina tappaa ja silmät onkin revitty päästä. Kuvassa on uusi samanlainen lelu johon Hilma ei ole vielä päässyt käsiksi. Onko jotain eroa näissä kavereissa?! Hilma on aina ihan läkähdyksissä kuritusurakan jälkeen.


Toinen kuva on otettu Cotoneille järjestetyssä koirakoulussa. Oli sateinen päivä ja hiekkapohjainen halli.. mitäpä tästä voi muuta sanoa. Pesulle päästiin kouluillan jälkeen.


Ensi viikolla meillä on koulusta lomaa ja sen jälkeen jatketaan paperin parissa, nyt on tehty paperimassaa ja seuraavaksi tehdään valaisimet paperista. Siitä myöhemmin lisää. Minä lähden huomenna aamulla Helsinkiin messuille, saan kyydin ja liput entiseltä työkaverilta, kiitos P. Tapaan myös veljen vaimon siellä, joten odotan huomista kovasti. Ihanaa viikonloppua kaikille, mitä sitten teettekin. Nauttikaa keväästä vaikka vähän viileää onkin (aamulla oli 2 astetta lämmintä, nyt 6).



torstai 11. huhtikuuta 2013

Keskittymisvaikeuksia

Jos katson digiboxilta jotain ohjelmaa, joudun pysäyttämään katselun vähän väliä, koska huomaan aina jotain jännää taustalla, yleensä jotain käsitöihin tai sisustukseen liittyvää. Aamulla katsoin yhtä ohjelmaa näin: play, pause: rautalankakori, play, pause: virkattu pöytäliina, play, pause: kiva tapetti, play, pause: ihana lipasto, play, pause: kiva valokuvakollaasi-idea seinällä. Onko tuttua?

Jos katsotaan miehen kanssa televisiota, yritän olla tekemättä tuota, kun muutenkin saan kommenttia siitä että voisin olla hetken paikallani enkä koko ajan hypätä jossain. Elokuvan katsominen yhteen putkeen vaatii joko maksetut liput elokuvateatteriin tai käsien ja jalkojen sitomisen penkkiin. Jälkimmäistä ei olla kokeiltu vaikka mies välillä niin uhkaileekin. Ihme kyllä, katsottiin viime viikolla kokonainen elokuva. Se oli niin jännä ja omituinen, että minäkin ihan keskityin. Sitä ihmeteltiin kyllä jälkikäteen.

Rautalankakori jonka huomasin ohjelmassa, sai huomioni koska olen ilmottautunut päivän kurssille toukokuun lopulla. Sitten opin itsekin kieputtelemaan rautalangasta jotain kivaa. Aiempaa kokemusta ei ole, jos ei lasketa sitä että mulle joutuu ehkä liiankin usein "vääntämään rautalangasta" jotain. 

Sitten muihin aiheisiin. Kun olin Antiikkimessuilla lauantaina, näytin kolmelle antiikkikauppiaalle kuvaa näistä kynttilänjaloista, josko he tietäisivät niistä jotain. Ostin ne kirpparilta ja ne ovat Pentti Sarpanevan suunnittelemat, mutta mistään ei ole löytynyt muuta tietoa. Kukaan ei ole ennen nähnyt vastaavia, ei edes Hagelstam huutokauppojen arvioija (lähetin sähköpostia). Olen nyt tehnyt kaikkeni enkä tiedä saanko koskaan mitään parempaa tietoa valmistajasta. Sarpaneva teki töitä useille firmoille.


Sain viime kesänä anopilta tuon vasemmassa kuvassa näkyvän bambuhässäkän ja nyt se alkoi kuivahtaa, mutta otin eroon parhaiten elossa olevat oksat jotka heitin lasipurkkiin jatkamaan. Aika kaunis mielestäni. Jotkut ilmeisesti olivat silloin kesällä muistaneet että pidän oransseista ja keltaisista ruusuista. Hääkimpussani oli aikoinaan keltaisia ruusuja (vaikka tilasinkin oransseja). Fiiliksestä riippuen ostankin yleensä ko. värisiä tai valkoisia kukkia. Ja huom. ostan itse. Olen sanonut miehelleni että mulle ei tarvitse kantaa kukkia jos muuten on mulle kiva, ja onhan tuo ollutkin :)


Eilisellä lenkillä ihmettelin lumen paljoutta josta moni muukin puhuu, mutta sitten katsoin viime kevään kuvia ja olihan sitä silloinkin. Loppukuusta oli enää pelloilla lumikerros ja toukokuun alussa olikin jo lunta enää varjopaikoissa täällä meilläpäin. Vaikeaa silti uskoa että metrin kerros sulaisi kesään mennessä mun kukkapenkkien päältä..


Yöpakkaset on siitä ihania ettei aamuisin ole kuraisia teitä kun maa on vielä jäässä, asfalttia kun on vasta viiden kilometrin päässä. Ensi viikolla onkin odotettavissa jo kunnon lämpötiloja, sitä odottaessa nautitaan aurinkoisista kevätpäivistä.



sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Ostoksia ja koiria


Eilen olin melko siivosti Kädentaitomessuilla, mieli teki monenlaista mutta mukaan tarttui vain kirja luonnonvärjäyksestä (10 €) ,yksi Festivo-kynttilänjalka antiikkimessujen puolelta ja nuo muotit joista vois joskus tehdä jotain sisustusjuttua. Tuttuja näin paljon ja se olikin erityisen mukavaa päivässä. Niin ja notkuin toki eniten Mosaiikkimiljöön kojun nurkilla, mutta ostin vain pari ihan pientä juttua joita ihan oikeasti tarvitsin ;)


Tänään käytiin ihastelemassa ystävien pientä Corgin pentua, liian ihana!! Ei ole edes sanoja.. :)
Ja onhan tuo meidänkin "pentu" ihana, haistoi tarkasti terveiset jotka kuljetin vaatteissani pennulta. Taas pari lentokuvaa, en kyllästy näihin koskaan, ja tiedän ainakin pari lukijaa jotka ovat samaa mieltä :D

Minulla on vielä huominen vapaata, jos vaikka olohuoneen mosaiikkipöytää saisin jatkettua. Siitä en olekaan vielä kertonut, mutta myöhemmin sitten.. Mukavaa uuden viikon alkua kaikille.




Tämä on muuten taas niitä päiviä kun bloggeri heittelee kuvia minne sattuu.. mutta yritin parhaani...






torstai 4. huhtikuuta 2013

Vain mosaiikkia tällä kertaa

Viikonloppuna opetin veljen vaimolle mosaiikin väsäilyä ja hän tekikin kauniin ruukun mun vanhoista astioista ja laatan palasista. Eikös olekin hyvä tuliainen viedä tarvikkeet mukanaan ja opettaa uusi harrastus? Tein samalla sydänruukun hänelle kun en malttanut olla itse askartelematta. :D 
En malta odottaa kesäkukkien saapumista kauppoihin, jotenkin näen itse mosaiikkiruukuissa punaiset pelargoniat, taitaa olla mun kesähitti tänä vuonna.






Ostin itselleni kankaanpainoon pigmenttivärejä, joita voi käyttää myös sauma-aineen värjäämiseen. Sydänruukussa sekä alla olevissa ruukuissa on värjätyt saumauslaastit.Ruukut on n. 20 cm halkaisijaltaan, vaikka näyttävät kuvassa ihan pieniltä.



Koska saumausaineen väri on mielestäni ihan törkeän vaikeaa valita, ajattelin kokeilla Gimpillä josko voisin hahmotella väriä tietokoneella. Tässä muutama väriversio, ruukku on todellisuudessa vielä saumaamatta. 



Tulevana viikonloppuna on Jyväskylässä Kädentaito- ja Antiikkimessut, myös iki-ihana Mosaiikkimiljöö on edustettuna siellä, tervetuloa/-menoa ihastelemaan värimaailmaa ja muutakin mukavaa. Ja menkää myös AO:n osastolle missä on artesaaniopiskelijoiden töitä esillä ja myös myytävänä.