maanantai 27. toukokuuta 2013

Apua, pystynköhän tähän?

Siis olemaan kirjoittamatta tänne..? Tarkoitukseni oli lopettaa blogi, mutta jokin tässä puuhassa vetää mua koneelle kuitenkin. Kamerassa on nyt kuvat vailla tarkoitusta. Bloggailu on vaan joskus liian aikaa vievää ja varsinkin kun jään lueskelemaan kivoja blogeja ja niitähän riittää. Minulla on blogiahdistus! Kärsiiköhän tästä kukaan muu..?

Pieni kuva piristykseksi:


tiistai 21. toukokuuta 2013

Paperivalaisimet

Koulussa oli paperijakso ja yhden viikon teema oli valaisimet. Aivan ihanaa puuhaa tämäkin ja sellainen uusi aluevaltaus, jota haluan ehdottomasti jatkaa jossain muodossa myöhemminkin.

Laitan kuvat valmiista paperivalaisimista, joita innostuinkin tekemään kaksi ja koulussa jo leikkasin tänään lisää rautalankaa seuraavaa varten. Siitä tuleekin ihan erilainen, teen runkoa koulussa "luppoaikana" ja jatkan myöhemmin kotona ehkä virkkaamalla tai paperinarulla, saas nähdä.

Eli rungot hitsasin pistehitsillä ja paperit valmistettiin itse koulussa. Ekassa lampussa on kahden paperin välissä pellavalankaa. Nuo ns. ristikot on punottu kaaospunontatekniikalla ohuesta rautalangasta ja kastettu paperiseokseen josta nuo arkitkin on tehty.

itse tehty valaisin


Tätä toista lamppua en suunnitellut sen kummemmin. Aloin vääntämään rautalangasta noita koukeroita ja idea eteni matkan varrella. Lamppujen sähköosat purin Ikean vanhoista lampuista.

käsin tehty valaisin

itse tehty valaisin

Hilma sekä siskotyttö kaverinsa kanssa leikkivät eilen oikeinkin hauskoja palloleikkejä.



maanantai 20. toukokuuta 2013

Virkattu kolmiohuivi, koirat ja kevät

Saanko esitellä: Hilman mummo Huisku. Potretissa kasvattajan kaksi muuta koiraa Senni ja Lina sekä tietty meidän Hilmuska. Täältä löytyy Huiskuliinojen kotisivut.




Kevätkaihonkukka on niin ihanan värinen. 


Naavahan on merkki puhtaasta ilmasta, mukava tietää että omilla nurkilla on hyvä hengitellä.


 


Lopuksi yksi käsityöprojekti valmistui. Novitan säde-langasta virkkasin kolmiohuivin. Ohjekin oli Novita-lehdessä, en muista numeroa mutta joku uusimmista kuitenkin.

virkattu kolmiohuivi
novita säde

Seuraavaksi esittelen valaisinkurssin tuotoksia, kunhan saan lamput kuvattua. Hyvää alkanutta viikkoa!
Ps. Onko muilla blogin kirjoittajilla ongelmia kuvien asettelun kanssa? Mulla ne haluaa hyppiä ihan minne sattuu..







maanantai 13. toukokuuta 2013

Sormet mullassa

Uskomatonta! Ihme on tapahtunut! Minä, siis minä joka "inhoan mullassa möyryämistä", olin eilen tunteja pihalla ja siirsin takapihan kituvasta kukkapenkistä perennoja etupihan penkkiin, josta on kuollut vuosien mittaan muutamia (useita) kukkia. Samalla mylläsin lähes kaikki muutkin ylös ja kaivoin koko penkin ympäri. Soitin vielä hätäpäissäni miehelle kun oli tulossa kattohommista että tuo Plantagenista multaa kun se oli äitienpäivänä auki. Neljä säkkiä meni multaa ja sattuipa olemaan varastossa lannoituspussikin. Ihana mies, oli väsynyt viikonlopun raskaasta projektista mutta niin vaan ajoi ylimääräisen lenkin mun multien takia. Meni aika myöhään kun haravoinkin vielä vähän ja uni tuli vasta tämän päivän puolella kun oli niin paljon virtaa. Voi kun sama draivi jatkuisi tuon pihan suhteen.

Eka kuvassa aika karu penkki, siinä oli joskus 10 vuotta sitten oikeinkin vehreät kukat :D
Toisessa lopputulos, ei mitenkään ammattimainen mutta jospa se kasvaisi hyvin jatkossa.


 
Lauantaina kävin isän ja ystävän haudoilla viemässä orvokkeja ja ostin meille myös pelargoniat mosaiikkiruukkuihin. Ihanaa kun on muutaman päivän ajan paistanut aurinko, se varmaan saakin innostumaan pihahommista. Eikä hyttysiäkään ole vielä riesaksi asti.

 

Olin opena ystävälleni joka halusi oppia mosaiikkitöitä, laitan kuvan hänen aikaansaannoksistaan. Peili on vielä saumaamatta, mutta hyvin onnistui ekat työt. Haluaisin pitää kursseja kesällä, mutta mistähän saisin oppilaita...?

Huomenna jatkan paperivalaisimen tekemistä koulussa. Tässä on ensimmäinen hitsaukseni, siitä jatketaan huomenna. Aurinkoista uutta viikkoa.





perjantai 10. toukokuuta 2013

Luontokuvia

Luonto on nyt ihanimmillaan kun joka päivä saa nähdä, kuulla ja haistaa uusia kesän merkkejä. Tänään oli ensimmäinen ukkosenhölläkkä (ei ole sanakirjassa tämä sana) ilma, ensimmäiset itikat inisivät ja pistivät sekä valkovuokot avasivat terälehtensä. En tiedä minkä tuulen mukana niitä on meidän pihalle tullut, mutta kauniita ovat. Tässä muutama kuva keväisenstä luonnosta, toivotan niiden myötä hyvää viikonloppua kaikille.






lauantai 4. toukokuuta 2013

Paperimassaa

Yritän kirjoittaa pikaisesti koska olen vähän kipeä enkä jaksaisi olla koneella. Haluan kuitenkin jakaa viimeisimmät kuvat täällä. Ensin parit eläinkuvat eli ystävien beagle-suomenpystykorva ja toisessa jo tutuksi tullut siperiankissa Liinu. Ihania tyyppejä!




Ennen lomaa joka siis oli tällä viikolla, tehtiin plastista paperimassaa ja siitä kaikenlaista pientä tavaraa. Moni teki hienon venetsialaisen naamion mutta itse pelkään (tai kammoksun) sellaisia, joten askartelin taas kippoja ja kuppeja sekä muita koristeita. Innostuin taas vähän liikaa kun kyseessä oli ihan uusi juttu mulle. Käytin ensin omat massat ja sitten koulukaverien jämät ja opettaja kaivoi jostain vielä muitakin ylijäämiä. Seokseen tuli vettä, liisteriä, puuliimaa, kaoliinia, liitujauhoa ja selluvillamurskaa. Helppoa ja hauskaa.

Tässä valmiita kuivumassa olevia kötöstyksiä ja alakuvassa ne on maalauksessa. Loput työt on vielä kesken, mutta kolme kulhoa/vatia sain valmiiksi. Kuivuneita töitä voisi hioa mutta halusin jättää rosoista reunaa ja pintaa näkyviin ihan reilusti.


paperimassa

Valkoinen kulho mustalla sydämellä on tehty alumiinisen kakkuvuoan päälle ja musta-valkoinen muovisen kulhon päälle. Sydämen aihion tein kanaverkosta ja liimasin päälle sanomalehtisuikaleita, sitten kun se kuivui, aloin lätkiä paperimassaa päälle.

paperimassa

paperikulho



Maanantaina aletaan tehdä valaisimia paperista, se onkin jo niin jännää etten edes uskalla vielä ajatella sitä sen enempää. Palaan siihen kun on jotain dokumenttia asiasta.
Nyt jääkiekkoa ja relaamista viltin alla. Pysykää lämpiminä :)