sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Sytykeruusuja

Syyskuu on ollut kiireinen ja jotenkin sekava, en ole oikein malttanut edes kuvia laittaa koneelle saati sitten tänne asti. Keitin iltapäivällä kananmunia lohisalaattia varten ja muistin sitten "to do-listan" ruusut.
Ruusut on helppoja tehdä, eli revin kennoista irti nuo "kupit" ja sitten lisäsin niiden sisälle kennosta suikaleita niin että siitä tulee ruusun mallinen.
Sulatin kattilassa vanhoja kynttilänjämiä ja upotin sulaan liemeen pihdeillä yhden ruusun kerrallaan ja valmista tuli. Saatanpa tehdä toistekin, ensi kerralla sulatan enemmän kynttilöitä että saan ruusut kokonaan upotettua nesteeseen. Kaikkia tuollaisia vahoja, steariinia ja parafiinia pitää sulattaa varovasti ja pitää kansi lähellä eikä poistua lieden ääreltä mihinkään edes sekunniksi.


Ruusut ennen upotusta
Vanhat kynttilänjämät sopivat hyvin tähän hommaan
Valmiit ruusut
Siellä se palaa hienosti

Innostuin kylmien päivien tultua neulomaan, tein ensin ruskeasta Novitan Hile-langasta huivin ja sitten lopusta langasta pipon ihan oman ohjeeni mukaan. Se olikin hyvä "ohje" joten tein heti useamman että muistaisin jatkossakin miten tein tuon pipon. Keskimmäisessä pipossa on mustaa akryylilankaa ja kaverina Novitan violettia Säde-lankaa. Siitä tuli aika kiva. Puikoilla on tulossa miehelle musta peruspipo.

Syksyn viehätys on sen väreissä
Hilmalla oli pieni ampparinpistosvamma, mutta se oli vaan hetken potilaan näköinen
Hyvää alkavaa viikkoa ja lokakuuta joka on ihan kohta täällä, apua...
Ps. Olen muuten jo vuoden häärännyt tämän blogin parissa, en oikein uskonut että innostus kestää montaakaan kuukautta mutta hyvä näin :)

torstai 5. syyskuuta 2013

Huopaa ja rautaa

Ensiksikin, kiva että sivun katseluja oli edellisen kirjoituksen jälkeen niin paljon, vaikkei varsinainen lukijamäärä suuri olekaan. Pari tuttuakin oli vahingossa eksynyt tänne kun olivat googlettaneet jotain käsitöihin liittyvää.

Sitten näihin puuhiin. Sain valmiiksi laukun jonka huovutin aiemmin koulussa. Kuvissa pari työvaihetta ja valmis laukku. Ompelin vähän helmiä koristeeksi samalla kun kiinnitin pitsiliinaa laukkuun. No reunaa vielä muokkaan kun maltan, jätän pienet viilailut jostain syystä aina ihan viimeiseksi. Laukun värjäsin liukuvärjäystekniikalla valmiina, värinä vain mustaa mutta se taittaa aika paljon siniseen. Väriprosenttien arviointi osui onneksi nappiin.




Koulussa metalliviikolla hitsasin migillä ja puikolla harjoituksia, rautaa yhteen vaan. Kynnys täysin erilaisiin hommiin mitä ennen on tehnyt madaltuu aina uusien kokemusten myötä.
Kuten kerroin viimeksi, meillä oli etu päästä takomaan Manalanpajalle sepän (Markus Ahola) oppiin. Aivan huikean kiva päivä ja tykkäsin ihan mahdottomasti tuosta kokeilusta. Aika oli lyhyt ja meitä oli monta, mutta voi mikä kokemus. Joskus on päästävä harjoittelemaan lisää...



Punottiin koulussa metallilankatöitä ja tein yhden naulakon ja vadin. Sitten aloitin koria, mutta koska se oli ylivoimaisen vaikeaa mulle pitää niin montaa lankaa käsissä yhtä aikaa, hieman aloin sooloilla. Siitä tuli kuin tulikin kori, mutta ei niin korkea kuin piti. Mutkalla olevia reunoja venytin lisää niin eikös ne näytäkin siltä kuin olisin suunnitellut tuon noin? Taidan tehdä jatkossa pienempiä rautalankatöitä, ei ollut kivaa kun puolivalmis kori roikkui päästä kun lanka oli jumissa hiuksissa.


Illat pimenevät äkkiä ja otin eilen käyttöön betoniset ulkotulialuset, kannatti kesällä väsätä niitä. Ei pala tuliterä patio ja tunnelmaa riittää.


Iloista syksyn alkua kaikille.