keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Paperinarupallot

Nyt tuntuu olevan kovin suosiossa ainakin meidän suunnalla paperinarusta tehdyt pallot. Kokeilin koulussa tehdä pari ja sehän oli kivaa. Mulla oli ikivanhaa (kuitenkin euroaikaan ostettua) paperinauhaa, ilmapalloja, liimaa ja kelmua. Kyselin vähän muilta neuvoja jotta uskalsin aloittaa. Ensin puhalsin pallot jotka kelmutin että tuli suht pyöreitä.Sitten sekoitin ohuehkon liima-vesiseoksen johon upotin paperinauhaa ja aloin kieputtaa pallon päälle ja annoin kuivua. Siinä se, sitten puhkaisin pallon ja vedin muovit pois. Helppoa ja hauskaa! Mulla on jemmassa paljon vesi-ilmapalloja joita seuraavaksi tehtailen kunhan ehdin. Niihin löytyy kotoa valko-hopeista paperinarua. Niin ja ihana koulukaveri oli käynyt ostamassa mulle pumpun kun ei noita minipalloja saa puhallettua. Voi että miten ihania ihmisiä onkaan olemassa!
Kuvasarja palloilusta:

Märkää paperia kieputetaan pallon päälle
Kun pallot on kuivia, ne voi puhkaista...
... ja vetää muovit pois
Valmiit pallot
 Vielä valoa pimeyteen:
Pennit talteen ja kahvia pohjalle
Olin heittämässä lasivuokaa pois mutta jäädytin siinä vettä. Sopisi vaikka haudalle, näihin jääkoristeisiin voi laittaa vaikka mitä ihanaa sisälle jos haluaa.
 Valoisaa mieltä teille.

H


 

maanantai 9. joulukuuta 2013

Piti saada koruteline

Tänään alkoi koulussa taas uusi kurssi ja loppuviikosta saatte toivottavasti kuvia kuvansiirrosta ja laminoinnista. Mutta etsiessäni materiaalia huomiseksi, vetäisin rautalankakiepin laatikosta ja siinä just sillä hetkellä tuli mieleen visio. Mulla tulee nämä inspikset niin yllättäin ettei ehdi miettiä miten jonkin asian toteuttaisin, siinä miettiessä saattaisi into laantua.

Halusin korutelineen kaulakoruille ja tein metallilangasta tällaisen kokeilun. Jätin tuon härvelin aika simppeliksi, voihan siihen lisätä myöhemmin vaikka mitä, vaikka (helmi)helmiä tai rautalankasydämiä, -koukeroita, nauhaa, kaaospunontaa tms. Ruuvasin (mies ruuvasi kun tuli sopivasti paikalle) koukun kattoon ja siitä siimalla kiinni koko häkkyrän.

Helmiä vessassa

Kuva alavinkkelistä

Vielä kun olis helyjä mitä kehtais esitellä, mutta en käytä juurikaan koruja niin olkoot näin esillä :)
Sen verran tunnen itseäni että ei nuo kauan tuossa pölyä kerää, liian sotkuisen näköinen härveli mun makuun. Mitäs sanotte?

Hirvee pakkanen ja viima ulkona, älkää paleltuko.

H

lauantai 7. joulukuuta 2013

Valmis Hilepeitto ja mosaiikkikenkä

Tykkään tuosta Novitan Hile-langasta ihan mahdottomasti. Sitä oli nopea virkata ja se on niin kaunistakin. Virkkasin nro 8 koukulla. Kehittelin ohjeen omasta päästä kokeilemalla, mutta aika perus pyöreäreunaisia neliöitä virkkasin ja yhdistin ne. Palojen keskelle jäi reiät jotka ei oikein olleet kivat, joten virkkasin vielä pienet ympyrät jotka kiinnitin neulan kanssa.

Peiton koko on 76 x 106 cm, sopiva jalkojen päälle kun sohvalla istuskelee. Ja Hilma meni heti peiton päälle kun sen levitin lattialle ja kun olin kuvan napannut, se lähti pois. Aikamoinen linssilude.

torkkupeitto

torkkupeitto

Koulussa meillä oli joku viikko sitten plastisen sommittelun kurssi josta olin kipeenä kolme päivää neljästä. Onneksi sain tehtävät hyvin alkuun ensimmäisenä päivänä joten osasin nyt jälkikäteen tehdä loput kotona. Ensimmäinen tehtävä oli valmistaa kolmiulotteinen askartelu jostain kuvasta. Mulla oli lehdestä leikattu kuva mallina ja papereilla ja pahvilla väänsin hassun kolmiulotteisen portaikon. Voisi olla mahdotonta loikkia noita portaita varsinkaan kun ne eivät johda mihinkään.


Toinen tehtävä kuvakollaasina:


Kolmanteen tehtävään liittyi tarina: Hilma söi pienenä yhden kengän kantapään kelvottomaksi ja (jostain syystä olin säilyttänyt ne) tein "veistoksen" mosaiikista toiseen kenkään. Tämä taitaa tulla koristeeksi uusittuun eteiseen kunhan se nyt toteutetaan toivottavasti vielä joulukuun aikana.

 

Sellaisia tällä kertaa. Tänään päästään ju-ju-juu-uuuu Jenni Vartiaisen konserttiin, jippii.
Kivaa viikonloppua teillekin.