lauantai 26. huhtikuuta 2014

Mosaiikkiurakkaa

Mulla on tässä pienoinen mosaiikkiprojekti meneillään, josta en vielä voi kertoa enempää. Hommaa kuitenkin riittää ja tuloillaan on kaikenlaista, mm. ruukkuja kesäkukille. Tässä pari vaihekuvaa, "siisti" on tuo verstas joka on minun ja miehen yhteinen. Olen kylläkin ikävästi vallannut tilaa yhä vain enemmän, vaikka hän hövelisti luovuttikin minulle puolet omasta tilastaan.. taitaakin jo ajatella sen olleen vikasiirto.
Tämä on muuten ainoa paikka, jossa voin kuunnella kasetteja, löytyipä sieltä lapsuudenaikainen "radio-ohjelmakin", joita silloin tehtiin paljon kavereiden kanssa. 




Tässä niitä kesäkukkia sitten on tulossa..
Nyt ulos,siellä on melkein KESÄ!

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Happypotamus nro 2

Happypotamus sai itselleen kaverin, tällä kertaa Novitan Seiskaveikasta, edellinen oli Nallea. Tähän käytin jämälankoja ja harmaan ostin yhdistämiseen. Hipot pääsivät myös Helsingin reissulle mukaan ihan käytännön syistä, samalla kuvasin tyypit päiväkävelyllä. Joku saattaisi vähän oudoksua, mutta olihan se aika hauskaa kun viisi aikuista kulki hippojen kanssa pitkin peltoa. Kiitos kuvausavusta veljet rouvineen.

happypotamus
Hippo nro 2 ylhäältä

hippo
Kaverit päiväkävelyllä kauniina kevätpäivänä
virkattu hippo
Häikäisee

happypotamus

virkattu hippo

Uudempi Hippo jäi kotimatkalla ystävän tyttären hoiviin, toinen jatkoi kotiin kanssani.
Aurinkoista kevättä kaikille!

torstai 10. huhtikuuta 2014

Rautalanka taipuu

Kuvittelin nyt vapaalla ehtiväni lukemaan blogeja joista tykkään, mutta aika menee töhöttäessä kotona ja koiran kanssa, sekä hippoa virkatessa. Nyt syntyy toinen virtahepo seiskaveikasta, lisäksi tilasin Stegosauruksen ohjeen samoilla afrikankukilla tehtynä. Puuhaa piisaa, vaikka pitää yrittää etsiä töitäkin tässä samalla.

Olin metallilankapunontakurssilla pari kertaa, neljä iltaa jäi väliin ja sitten se kurssi loppuikin. Oli huono tuuri, mutta pari työtä ehdin silti vääntää, naulakon ja hullun kukon. Kukko ei meinannut ollenkaan taipua mieleisekseni, mutta pakko on lopettaa jossain vaiheessa ja olla joko tyytyväinen, tai jalostaa sitä myöhemmin. Ruoho ei vielä viherrä yhtään, joten kuvaus oli suoritettava sisätiloissa.


naulakko rautalangasta
Kivat koivet :)
rautalankakukko

Kokeilin tässä joku aika sitten myös tiffanytöitä, tässä pari kokeilua, perhonen ja keijukainen. Ihana tätini opetti minua. Aivan hirvittävän ihanaa puuhaa, mutta saas nähdä vieläkö ehtisin joskus opetella lisää.

tiffanyperhonen

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Happypotamus on valmis!

Valvoin viime yönä kahteen, selvitin illalla tulleen ongelman sisulla, seurauksena puolivalmis hippo. Tänään sain virtaheposen valmiiksi ja tykkään siitä ihan mahdottomasti. Ainoa ongelma on se, että Hilmakin tykkäis eikä ymmärrä, miksei saa retuuttaa ja painia sen kanssa.
Edellisissä postauksissa on tietoja materiaalista ja ohjeesta jne.

happypotamus

happypotamus


Pullea peppu

"EIKÖ TÄÄ OO MULLE???"



sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Virkattu virtahepo osa 2

Hirmuinen hurahdus iski, enkä malta lopettaa!! Hippo valmistuu vauhdilla, kaiken ajan mitä voin, käytän virkkaamiseen. Nyt illalla iski epävarmuus, olenko yhdistänyt paloja väärin. Pakko lopettaa tältä päivältä ja tarkistaa huomenna tilanne todennäköisesti virkeämpänä. Tässä pari vaihekuvaa:



Ai joo, siis nämähän syntyy Novitan Nallesta. Mulla oli noita värikkäitä jämiä kotona, ruskean kerän ostin.

En malta odottaa, että pääsen huomenna illalla jatkamaan.
Hyvää alkavaa viikkoa!


lauantai 5. huhtikuuta 2014

Virkattu virtahepo

Minä olen vähän ihmetellyt, että miksi niin moni on innostunut virkkaamaan afrikankukkia. No kun näin Facebookissa valmiin virtahevon tehtynä noista tilkuista, niin se oli siinä! Hullaannuin täysin! Nyt on työn alla Happy Hippopotamus Ravelyn ohjeella, ostin ohjeen hintaan 6,50 dollaria. Tässä vähän esimakua niistä.

Hilma-ressu oli mahataudissa ja sitä valvoessa aloitin tuon hippoprojektin. Ehkä saan sen valmiiksikin, olen kovin toiveikas.

Tuntuu niin kivalta tehdä jotain uutta. käsityöläiset tietävät tuon tunteen, eikös niin? :)



Tässä vielä yksi linkki valmiiseen virtahepoon: avaa tästä

Jyväskylässä olis parhaillaan kädentaitomessut, arvon meniskö vai eikö menis... mukavaa viikonloppua teille!

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Paperinarupalloja

Sain ystävältä hauskan kortin, moni meistä käsityöhulluista allekirjoittaa tämän lauseen.
Tänä keväänä olen pyöritellyt paperinarupalloja enemmänkin. Tässä vähän kuvia näistä. Hyvä ohje löytyy mm. täältä.



Syksyllä näihin laitetaan valot sisälle

paperinarupallot
Isompia palloja ilmapallojen päälle
Nämä pallot ovat menossa Neulotuksen Ilonalle, paperinaru liikkeestä
Isä opetti minulle lapsena kanavatöitä. Hän oli oppinut omalta tädiltään tuollaiset käsityöt. Nyt kaivoin esille vanhan, keskenjääneen työni, johon en ole ainakaan kymmeneen vuoteen koskenutkaan. En silloin muistanut tekniikkaa, enkä edelleenkään oikein osaa, mutta kyllä se tuosta valmistuu jollain konstin.
Isän muistolle. <3

kirjonta
Kuva kiepsahti väärinpäin

 Kukkuu, minä köllin täällä kun ulkona sataa lunta, pöh.