lauantai 31. toukokuuta 2014

Vielä yksi matto ja pitsikorviksia

Meillä on ollut vieraita (omaa perhettä) viikon ajan kylässä, ollaan nukuttu asuntovaunussa pääasiassa ja on se ollut lomaa meillekin. Tämä kuva ei ole omalta pihalta, mutta maisema on mieleiseni..


Yhden maton sain vielä valmiiksi, tämä oli tilaustyö, koko 80 cm x 160 cm. Kude on trikoota, kahta eri punaista ja mustaa, sidoksena palttina ja ruusukas.


Innostuin virkkaamaan parit korvikset pellavasta ja puuvillapellavasta. Malli on omasta päästä, hyvin perinteinen. Viisi ketjusilmukkaa, niihin 12 kiinteää silmukkaa, kuusi viiden silmukan kaarta ja niihin 7-8 kiinteää silmukkaa. Kovetin pitsit sokeri-vesimömmössä ja sitten laitoin koruosat kiinni. Aika hauskat ja kesäiset korut.

pitsikorvakorut

Tanja mallina
Nämä ovat vasta kuivumassa


Hilmaa väsyttää kun on ollut vieraita, nyt saa uneksia rauhassa kun on vähemmän vahdittavaa. :)

lauantai 24. toukokuuta 2014

Origamimekkoja

Opin Taidekylvön aikana eräältä myyjältä, miten taitellaan paperista mekko. Tai en oppinut kunnolla yhdellä kertaa, joten katsoin You Tubesta videon, sieltä löytyy hyvä ohje ja vielä suomenkielisenä. Suosittelen katsomaan ohjeen sieltä, itse en osaisi tuota selittää.

Ohje origamimekon taitteluun

Muutaman ruttupaperin sain aikaiseksi, mutta kyllä se sitten alkoi sujua. Näihin voisi laittaa koristeeksi nauhoja, nappeja, pitsejä (vyöksi) ja vaikka mitä, mutta en nyt malta hifistellä, pääasia että opin tekniikan.

En vielä osaa - mekot
paperimekko
Tadaa!
origamilintu
Vankilasta karannut lintu, tämän mallin opin jo ala-asteella

Olen ennenkin "kehunut" viherpeukaloani, ja katsokaahan taas miten hienosti krassin taimet ovat selvinneet. Kyllä ne itivät ja kasvoivat, mutta sitten tapahtui se kuuluisa "jotain". Eli ostan tänäkin vuonna kukat suoraan kaupasta, sekä yritän pitää ne hengissä edes heinäkuun loppuun. Voinhan toki ostaa ne vasta heinäkuun alussa niin tavoite ei ole vallan mahdoton.

Mosaiikki vie huomion kuivuneista taimista..
Tiina (Aurinkoruutu-blogi) painoi työskentelyessuuni teemaani sopivat kuviot. Hirmuisen hauskat mielestäni! 


Nyt helteeseen takaisin. :)

tiistai 20. toukokuuta 2014

Mattoja perinteisesti kutomalla

Tämä postaus sisältää huonoja kuvia, tai ei sellaisia joita olisin halunnut. Matot ovat prässäämättömiä ja viimeistelemättömiä muutenkin. Nyt voin kuitenkin julkaista kuvat matoista, jotka tässä pari viikkoa sitten kudoin. Tänään ne pääsivät perille asiakkaille ja he olivat kuulema tyytyväisiä, onneksi. Ei ollutkaan ihan helppoa kutoa ihan vieraille ihmisille, joita en edelleenkään ole nähnyt.

Kaikki matot on kudottu ontelokuteesta (Neulotus-liikkeestä tietenkin) ja leveys on 80 cm, pituudet 180-200 cm. Kolme ensimmäistä ovat perus palttinaa. Osa matoista menee vielä kantattaviksi, siksi päädyt eivät näytä vielä kovinkaan tyylikkäiltä. Saa nähdä saanko vielä kuvia täysin valmiista matoista myöhemmin. Kuvasin tehdasympäristössä, jossa kudontapaikkakin sijaitsee (pesin lattiat ennen kuvausta). :)


Tämä on suosikkini värien puolesta, niin erilainen mitä yleensä nähdään


ruusukasmatto
Ruusukasmatto kolmella eri harmaalla ja sinisellä

kudottu matto

Tuohon siniharmaaseen mattoon sain vapaat kädet, asiakas ei suostunut kommentoimaan millään lailla, minkälainen siitä pitäisi tulla. Vaatimuksia olivat vain värit ja koko, sekä ruusukassidos. Jännittihän sitä, että pitääkö hän, mutta tänään sain huokaista helpotuksesta.

Sitten matto, jonka kudoin Neulotuksen näyteikkunaan jo talvella. Olen unohtanut kuvata sen, pari kuvaa löysin koneelta, siitä hetkestä kun heitin sen mitattavaksi keittiön lattialle (toisen maton päälle) ja Hilma tietenkin heti omi senkin. Matto on lähes kolmemetrinen ja toimikassidoksella kudottu, ontelokuteesta sekin.


toimikasmatto

Nyt on väsynyt olo ja varmastikin kirjoitin ihan mitä sattuu, helle kai sekoittanut pään, mutta kuvat ehkä kertovat kaiken. Lopuksi vielä anteeksipyyntö kommentoijille, koska en ole vastannut kaikkiin kommentteihin. Viestit olivat menneet roskapostiin enkä ollut niitä huomannut. Nyt otin käyttöön kommenttien tarkistuksen, ettei menisi mitään ohi. Jakselkaahan helteessä.

Mattotilauksia otetaan edelleen vastaan :)

H

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Mosaiikkiturneen päätös

Nyt on viiden päivän rutistus käsityön museolla ohi. Olin vielä lauantainakin mukana Yläkaupungin Yössä, oli mukava katsella pitkästä aikaa ihmisvilinää. Meidän porukka oli mukava ja hyvät fiilikset jäi kaiken kaikkiaan. Laitan taas kuvien muodossa tunnelmia, koska tuntuu ettei ole mitään sanottavaa, on tullut puhuttua viikon kiintiö täyteen.

Aurinkosiepparit herättivät kiinnostusta, sen perusteella taidan jalostaa ideaa ja jatkaa niiden väsäämistä edelleenkin.

Myyntipöytäni puolikas, toisella puolella pidin työnäytöstä.
Tein työnäytöksenä kaksi palloa viikon aikana lähes valmiiksi, liima loppui viimeisenä päivänä kesken. Nyt ne odottavat saumausta (saa nähdä kuinka kauan...)
Pallon puolikas alkutekijöissään
Aurinkosieppareita vieretysten kotona saumauksen jälkeen
Tähtiä kukkaruukuissa
Lauantaina oli jäljellä enää pääosin vaaleita sieppareita
Seuraava päivitys onkin pehmeämpää materiaalia, blogin teeman mukaisesti puuvillaa.. mutta nyt ulos helteeseen. Nauttikaa auringosta, on tätä odotettukin!

perjantai 16. toukokuuta 2014

Mosaiikkipöytä

Ostin jo vuosi sitten Ikeasta peltisen apupöydän ja aloitinkin sen laatoitusta mosaiikilla. Sitten tuli talvi ja meni talvi ja tuli kevät ja.. No nyt sain sen valmiiksi, tai sain jo pari viikkoa sitten, mutta ruuvi- ja tarvikepussin löytymiseen meni taas pari viikkoa. Olen käyttänyt vanhoja laattoja tähän pöytään, laatat on pöydässä oltava saman paksuisia, ettei kahvikupit kaatuile muhkuraisella pöydällä. Onneksi meiltä löytyy noita perusvärejä vielä pitkäksi aikaa.

ikea pöydän tuunaus

mosaiikkipöytä

Muutin kuvat mustavalkoisiksi suosiolla, koska pöytä on mustavalkoinen ja vielä on liian karua kuvata ulkona täällä meidän pihalla. Koivuissakaan ei ole vielä juurikaan vihreyttä, sataa, tuulee ja on KYLMÄ! 6 astetta näyttää mittari. Huomenna olisi paras olla lämmintä, koska Yläkaupungin Yö starttaa ja meidän myyntipöydät ovat ulkona museon edessä. Vink vink..

Kohta taas lähden kylvämään taidetta, tämän viikon jälkeen lupaan että blogi täyttyy kaikenlaisista kuvista. Heti kun aikaa löytyy tarpeeksi. Oikein ihanaa viikonloppua kaikille, toivotaan aurinkoa ja lämpöä talvisen viiman tilalle.

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Taidekylvö-tapahtuma


Tällaista tällä viikolla, selittää myös sen miksi blogi on ollut hiljainen jonkin aikaa. Sormet liimassa.. Palaan asiaan hässäkän jälkeen kuvien kera.

Toivotan myös tervetulleeksi kaikki joilla on mahdollisuus päästä käymään. Näyttää siltä että olen myös lauantaina mukana klo 16-22 Yläkaupungin Yön vilskeessä.

Tässä linkki muihinkin lauantain tapahtumiin: Klik