lauantai 30. elokuuta 2014

Jyväskylän Asuntomessut, viimeinen osa

Tässä vielä viimeinen kohde asuntomessuilla, asunto on Maailmanpylväässä toiseksi ylimmässä kerroksessa. Kohteen nimi on Kiertokoti ja sisustajina ovat toimineet Jyväskylän Aikuisopiston artesaaniopiskelijat ja opettajat. Ensin muutama kuva maisemista messuympäristössä.

Maailmanpylväs
Maisema(raksa-)hissi vei meidät ylös, hienot näkymät yli Jyväsjärven
Hissin seinän raoista kuvattu, takana Jyväskylän keskustaa ja Lutakko
Sama maisema maan tasalta
Laserleikkaustekniikkaa ja mosaiikkia, iso Puutarhurin taivas -teos koostuu laserleikatusta teräsporkkanasta ja -kastelukannusta. Porkkanalla on korkeutta seitsemän metriä ja kastelukannukin  on kolme ja puoli metriä korkea.
Tässä kuvia Kiertokodista, tarkoitus oli selittää kaikenlaista tekijöistä ja tekniikasta, mutta aikani ei yksinkertaisesti nyt riitä. Nauttikaa kuitenkin kuvista ja kodin ideoista, joita käsityöläiset ovat nerokkaasti toteuttaneet. Teemana on kierrätys ja paljon on uusiokäytettyjä juttuja. Ihana kokonaisuus ja mielettömät maisemat tuolta yläilmoista. Jos saisin valita messualueella minkä tahansa kodin, muuttaisin ylimpään kerrokseen tuossa kerrostalossa ja parveke ehdottomasti järvelle päin.

Valaisin: Annan Paja

Lisää kuvateksti

Nojatuoli: Runotuoli


Hyvää viikonloppua kaikille, syyskuu on jo ovella..

H

lauantai 23. elokuuta 2014

Jyväskylän Asuntomessut osa 5, seiniä ja lastenhuoneita

Moniin asuntoihin oli valittu erikoisia seinäratkaisuja, kolmiulotteisia tai muuten kiinnostavia uutuuksia. Keräsin kollaaseihin muutamia. Kuvia saat suuremmaksi napauttamalla kuvaa.

Ensimmäisenä esittelen hiihtäjä Matti Heikkisen talossa olevan, mielettömän hienon graafisen betoniseinän. Seinän on suunnitellut kuvataiteilija Tatu Tuominen valokuvan perusteella. Kysyin kyllä oppaalta tarkan tiedon seinän valmistustavasta, mutta arvatkaa jäikö se mieleen, ainakaan toisille selitettäväksi asti.





Lastenhuoneitakin piti kuvata, niitäkin on tietysti laidasta laitaan, suloisista tyttömäisistä ja vaaleanpunaisista värikkäisiin intiaanihuoneisiin..




"Näihin kuviin ja tunnelmiin".. ehkä yksi kooste vielä tulee messuilta ja sitten vaihdetaan aihetta.

H

tiistai 19. elokuuta 2014

Jyväskylän Asuntomessut osa 4, maalaus- ja käsityötaidetta

Olen niiiiin pahoillani, ettei minulla ole antaa taiteilijoiden nimiä näihin päivityksiin. Arvostan heidän työtään ja toivoisin voivani nimetä kaikki osalliset näihin kuviin. Osan tiedänkin, mutta otan nyt typerän nollalinjan, enkä kerro mistään mitään. Muutenkin olen nyt vähäsanainen, mutta sain kokopäivätyön (olen ihan intopinkeenä), eikä aikaa ole enää samalla tavalla kuin työttömänä tai opiskellessa.

Heitän tähän kuvakoosteen mielenkiintoisista teoksista ja muuten kivoista ideoista. Olkaa hyvät ja ihailkaa.



 







Tämä ihanuus on Riikka Helmisen taidonnäyte, googlettakaa "kipinätaide", löytyy muitakin ihania tyyppejä :)









Käsin tehtyjä tekstiilejä oli mielestäni hirmu vähän, vaikka yritin niitä tsiigailla. Huomenna jotain uutta, kuvia näkyy riittävän..

H

maanantai 18. elokuuta 2014

Jyväskylän Asuntomessut osa 3, väriteema

Tähän keräsin kuvakoosteen alueista tai huoneista, joista löytyy väriä enemmän kuin suomalaisista kodeissa yleensä. Ihanaa! Kuvat on ihan satunnaisesti poimittuja. Kuten ehkä aiemmin totesinkin, olisi mahdottoman työlästä kertoa joka kohteesta tai tavarasta, tai mistä messukohteesta on mikäkin kuvattu, jätän siis suosiolla sellaisen työskentelyn asiantuntijoille.














Ihailen rohkeaa otetta ja kykyä tempaista pois vanhoista kaavoista, toivottavasti näissä värikkäissä kodeissa tulee asumaan onnellisia ihmisiä.

Jatkuu huomenna, tästähän taitaa tulla viikon rupeama. En ollut ajatellut dokumentoida messuja, mutta koska sain niin hyvää palautetta loma-asuntomessujen puolesta, niin ilahdutan nyt ainakin muutamaa lukijaa näillä tunnelmakuvilla.

H

Ps. Ulkona sataa ihan kaatamalla ja palelee, mitenkähän tästä syksystä ja talvesta taas selviäis...?

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Jyväskylän Asuntomessut osa 2, akustiikka ja pyöreät muodot

Koska monissa messualueen taloissa on poikkeuksellinen huonekorkeus, on moniin hankittu ratkaisuna äänenvaimennukseen ja -eristykseen tarkoitettuja akustolevyjä. Niitä tuntuukin olevan joka makuun, yllättäin nuo pyöreät ovat eniten omaa silmää miellyttäviä.






Pyöreitä muotoja löytyy kaikkialta, minne katsoo. Tässä (hyvin) pieni kooste kameran poiminnoista messualueelta.










Huomenna jotain erilaista taas.

H