torstai 5. syyskuuta 2013

Huopaa ja rautaa

Ensiksikin, kiva että sivun katseluja oli edellisen kirjoituksen jälkeen niin paljon, vaikkei varsinainen lukijamäärä suuri olekaan. Pari tuttuakin oli vahingossa eksynyt tänne kun olivat googlettaneet jotain käsitöihin liittyvää.

Sitten näihin puuhiin. Sain valmiiksi laukun jonka huovutin aiemmin koulussa. Kuvissa pari työvaihetta ja valmis laukku. Ompelin vähän helmiä koristeeksi samalla kun kiinnitin pitsiliinaa laukkuun. No reunaa vielä muokkaan kun maltan, jätän pienet viilailut jostain syystä aina ihan viimeiseksi. Laukun värjäsin liukuvärjäystekniikalla valmiina, värinä vain mustaa mutta se taittaa aika paljon siniseen. Väriprosenttien arviointi osui onneksi nappiin.
Koulussa metalliviikolla hitsasin migillä ja puikolla harjoituksia, rautaa yhteen vaan. Kynnys täysin erilaisiin hommiin mitä ennen on tehnyt madaltuu aina uusien kokemusten myötä.
Kuten kerroin viimeksi, meillä oli etu päästä takomaan Manalanpajalle sepän (Markus Ahola) oppiin. Aivan huikean kiva päivä ja tykkäsin ihan mahdottomasti tuosta kokeilusta. Aika oli lyhyt ja meitä oli monta, mutta voi mikä kokemus. Joskus on päästävä harjoittelemaan lisää...Punottiin koulussa metallilankatöitä ja tein yhden naulakon ja vadin. Sitten aloitin koria, mutta koska se oli ylivoimaisen vaikeaa mulle pitää niin montaa lankaa käsissä yhtä aikaa, hieman aloin sooloilla. Siitä tuli kuin tulikin kori, mutta ei niin korkea kuin piti. Mutkalla olevia reunoja venytin lisää niin eikös ne näytäkin siltä kuin olisin suunnitellut tuon noin? Taidan tehdä jatkossa pienempiä rautalankatöitä, ei ollut kivaa kun puolivalmis kori roikkui päästä kun lanka oli jumissa hiuksissa.


Illat pimenevät äkkiä ja otin eilen käyttöön betoniset ulkotulialuset, kannatti kesällä väsätä niitä. Ei pala tuliterä patio ja tunnelmaa riittää.


Iloista syksyn alkua kaikille.


8 kommenttia:

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Voi, että on hieno tuo punomasi kori!

Heidi S kirjoitti...

Kiitos, laiskuus palkittiin :D

Anonyymi kirjoitti...

Ja mikä laukku!!!
Ihana kuva patiolta! Laitappa lisää kuvia siitä...

Ihana I

Heidi S kirjoitti...

Saatanpa laittaa, se on kesken mutta eipä tuo mitään. Mietin että voikohan tuon puupinnan vielä käsitellä ennen talvea jollain.. nyt olis lämpimiä päiviä vielä...?

Ilona Winebridge kirjoitti...

hei Heidi eksyin tänne Eijan kudontaputiikin kautta, kiinnostuin tekemistäsi pystykerinpuista ja jumituin lukemaan enempikin juttujasi. mukava blogi sinulla, taidanpa seurata sitä jatkossakin:))
ps yritin myös liittyä lukijaksesi, mut ei jostain syystä onnistunut

Heidi S kirjoitti...

Kiitos Ilona, tervetuloa lukijaksi, näyttää se onnistuneen :)

Heidi kirjoitti...

Fb:n kautta tulin katselemaan. Tykkään tästä viimeisestä kuvasta, noista betonisista lyhtytelineistä, vau. AIna vaan haaveilen, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi mitään betonista..eikä mies anna lupaa ;) pelkää että kohta on kaikki paikat betonissa. :D

Heidi S kirjoitti...

Suosittelen tekemään kesällä pihalla niin ei se sotke.. ;)