sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Tallinnassa

Bloggeri on taas sillä päällä että se haluaa heitellä mun kuvia ihan minne tykkää. :( Katsotaas onnistuuko tämä.
Terveisiä kuitenkin Tallinnasta. Olin siellä jo neljättä kertaa vuoden sisällä. Jotenkin vaan päädyin sinne niin usein. Päästiin taas korkeuksiin Viru-hotellissa, on ihan hyvät maisemat. Kuvat on veljen ottamat, mun kännykameralla ei ihan samaan yllä.

Ostin ihanaa pientä sälää käsitöihin liittyen ja Finlaysonin tuplaleveän pussilakanan ja tyynyliinat. Oli vaan niin hyvät alet että piti Virosta hakea suomalaista satiinia.
Helsingin Prismasta ostin Tangram-pelin jota saan pienen kokeilun jälkeen pelata ihan keskenäni (muut ei tykänneet). Tämä kertoo jotain myös luonteestani. Joskus osaan jopa olla looginen :DNoh, sitten niihin hattuihin..Yksi niistä päätyi kahvipannun hatuksi. Pysyy muuten aamukahvit pitkään kuumana villamyssyn alla. Nyt ymmärrän mihin pannumyssyjä on joskus käytetty, nehän toimii.
Kaksi onnistui ihan ok ja kolmaskin on valmistumassa, täytyy vielä hieman vanuttaa sitä lisää, siis kutistaa.
Malli antoi luvan laittaa kuvat tänne, en sitten alkanut sotkemaan kuvia. :)

Olihan tässä joku kaunis talvipäiväkin jossain vaiheessa. Alemman kuvan ottohetkellä auton mittari näytti -26 astetta, hrrrrrr. Nuo oksat oli mielestäni niin kauniita kun niissä oli paksu lumikuorrutus!

Hilma-neiti tyhjensi yhtenä iltana koko kuppinsa sisällön lattialle ja murustelikin osan nappuloista. Avasin uuden ruokasäkin ja olisko se maistunut "tuoreena" vähän erilaiselta kuin vanhan pussin viimeiset nappulat.. no aamulla oli lattia siivottu ja sen jälkeen on taas ruoka maistunut kunnolla.

Hilmasta mattoihin.. tuo matto missä se poseeraa pallon kanssa, on ihan eka matto minkä kudoin koulussa kaksi vuotta sitten. Se oli kaksi vuotta kaapissa kunnes sain sen "uuteen" keittiöön. Sitä ennen sille ei paikkaa löytynyt.

Harmaa-valkoinen matto on tehty tilauksesta ja niitä on kaksi, yli kolmemetrisiä. Kolmas on muuten samanlainen, mutta kokonaan valkoinen 2,5 m pitkä. Ohje on Kauhavan Kangas-Aitan "Juhla-matto". En nyt muista kirjoitinko näistä jo aiemminkin.. ps. Löydätkö matosta virheen?


juhlamatto

Tässä sekavassa kuvakollaasissa näkyy vähän tuon puna-oranssin räsymaton suunnitteluprosessia. Piti vähän suunnitella etukäteen kun matto oli tilaustyö, sain kuitenkin vapaat kädet toteutukseen. En ole vielä vienyt sitä uuteen kotiinsa joten saas nähdä mitä siitä ollaan mieltä. Vaaleanpunainen ja sininen etsivät kotia. Pinkki-lila on wc:n matto. Nyt on uusittava koko sisustus maton mukaan, koska nyt huussi on vihreäsävyinen. Mieskin tykkäsi (?) kun sanoin että pitää varmaan hankkia pari uutta käsipyyhettä ja jotain muutakin pientä.. tyypillistä minua.
räsymattoAasinsilta käsipyyhkeistä toisiin, pellavaisiin pyyhkeisiin. Kudoin aikas monta metriä pyyhekangasta koulussa, löytyy eri väreissä monenlaista. Mutta: ne on vielä suurin osa ompelematta! Yritin alkuviikosta aloitella, mutta vielä jäi hommaa. Ompelukone odottaa keittiön pöydällä seuraavaa inspiraatiota. Huomatkaa muuten mun 92-vm. Husqvarnassa hieno tarra, sain koneen 12-vuotiaana.Ja sitten mun toiset kangaspuut. Ne on 70-luvun alussa itse tehty ja tukevilta vaikuttavat. Kyselin edelliseltä omistajalta historiaa, 60-luvulla on näiden valmistaja tehnyt itse useampiakin puita. Myös appiukkoni on tehnyt joskus yhdet, mutten ihan tarkkaan tiedä missä ne sijaitsevat tällä hetkellä. 
Eihän nuo meille sovi, mutta pidän sen aikaa että saan niihin loimen ja kudottua jotain. Varmistan että ovat kunnossa ja sitten mietin mitä niille teen.. voi kun olisi oma lämmin työtila... *huokaus*Ihan pikkuisen olen tehnyt mosaiikkijuttujakin, tässä pari. Tuohon maljakkoon pitäsi laittaa valot sisälle, siinä näkyy vielä saumaustöhnää joten kuva ei ole paras mahdollinen.Tänään olen ollut migreenin kourissa ja oikeastaan jo eilenkin. Kun vähän tokenin, tein kahdet nappikorvikset, "nappinapit" ja yhdet tuollaiset massasta tehdyt kokosin korvakoruiksi. Nappeja olisi vielä vaikka millä mitalla, olispa kiva vaikka jatkaa niiden parissa. Paitsi että nyt kiinnostaa ihan liian moni juttu, olis paras olla aloittamatta uusia..Lopuksi Hilma laittaa terveiset luu suussa. Voikaahan hyvin ja kyllä se kevätkin sieltä kohta tulee. Naapurissakin oli jo lehmät ulkoilemassa ja navetan "tuoksut" tulvivat nenään. :D
1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heips,

Kyllä oli ihania ne mosaiikkijutskat ja matot. Olet todella taitava. Myös Hilmalle kiitokset, kun se on poseerannut niin suloisesti kuvissa.

T: Tanja :)