tiistai 20. toukokuuta 2014

Mattoja perinteisesti kutomalla

Tämä postaus sisältää huonoja kuvia, tai ei sellaisia joita olisin halunnut. Matot ovat prässäämättömiä ja viimeistelemättömiä muutenkin. Nyt voin kuitenkin julkaista kuvat matoista, jotka tässä pari viikkoa sitten kudoin. Tänään ne pääsivät perille asiakkaille ja he olivat kuulema tyytyväisiä, onneksi. Ei ollutkaan ihan helppoa kutoa ihan vieraille ihmisille, joita en edelleenkään ole nähnyt.

Kaikki matot on kudottu ontelokuteesta (Neulotus-liikkeestä tietenkin) ja leveys on 80 cm, pituudet 180-200 cm. Kolme ensimmäistä ovat perus palttinaa. Osa matoista menee vielä kantattaviksi, siksi päädyt eivät näytä vielä kovinkaan tyylikkäiltä. Saa nähdä saanko vielä kuvia täysin valmiista matoista myöhemmin. Kuvasin tehdasympäristössä, jossa kudontapaikkakin sijaitsee (pesin lattiat ennen kuvausta). :)


Tämä on suosikkini värien puolesta, niin erilainen mitä yleensä nähdään


ruusukasmatto
Ruusukasmatto kolmella eri harmaalla ja sinisellä

kudottu matto

Tuohon siniharmaaseen mattoon sain vapaat kädet, asiakas ei suostunut kommentoimaan millään lailla, minkälainen siitä pitäisi tulla. Vaatimuksia olivat vain värit ja koko, sekä ruusukassidos. Jännittihän sitä, että pitääkö hän, mutta tänään sain huokaista helpotuksesta.

Sitten matto, jonka kudoin Neulotuksen näyteikkunaan jo talvella. Olen unohtanut kuvata sen, pari kuvaa löysin koneelta, siitä hetkestä kun heitin sen mitattavaksi keittiön lattialle (toisen maton päälle) ja Hilma tietenkin heti omi senkin. Matto on lähes kolmemetrinen ja toimikassidoksella kudottu, ontelokuteesta sekin.


toimikasmatto

Nyt on väsynyt olo ja varmastikin kirjoitin ihan mitä sattuu, helle kai sekoittanut pään, mutta kuvat ehkä kertovat kaiken. Lopuksi vielä anteeksipyyntö kommentoijille, koska en ole vastannut kaikkiin kommentteihin. Viestit olivat menneet roskapostiin enkä ollut niitä huomannut. Nyt otin käyttöön kommenttien tarkistuksen, ettei menisi mitään ohi. Jakselkaahan helteessä.

Mattotilauksia otetaan edelleen vastaan :)

H

6 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

Upeita mattoja! Käsin kudotut ovat aina kivempia kuin kaupasta ostetut. Lemppareitani ovat nuo oranssi-harmaa ja ruusukasmatto.

Heidi S kirjoitti...

Mulla samat lempparit :) Kyllä nuo itse tehdyt yleensä kestävätkin pitkään eikä niin helposti kyllästy..

Khadin Lankalabyrintti kirjoitti...

Mie oon kans tykästynyt itsetehtyihin mattoihin.
Tuo oranssi-harmaa matto on aivan järisyttävän ihana! :) Oon joskus haaveillut oranssista keittiöstä. Rakastan myös punaista, sitä löytyykin aika runsaasti kodin sisustuksesta että omista vaatteista.

Heidi S kirjoitti...

Värikkäät kodit on ihania, itse pelkään liikaa rajuja värejä kotona, mutta ehkä vielä opin. Kunhan ehdin, kudon rajun raikkaan räsymaton keittiöön!

Niina Huola kirjoitti...

Hei kesyttäjä :)

Oletko koskaan koittanut valmistaa mitään huopa materiaalista? Ise mietin että tilaisinko huopapallomaton vai koittaisinko rohkeasti aloittaa projektin ja valmistaa maton itse. Kaikki vinkit oisi nyt tarpeen.

Heidi S kirjoitti...

Hei Niina. Olen huovuttanut kyllä jonkin verran, mutta tuskin lähtisin itse kokoamaan mattoa palloista.
Jos olet kärsivällinen niin onnistuuhan se ja taatusti saat omannäköisen. En taida osata tähän sen paremmin vastata.. riippuu tietysti maton koostakin miten suuri työ siinä on.

Jos et ole huovuttanut aiemmin, pyörittele muutama pallo niin osaat arvioida kannattaako tehdä itse. Kerrohan millaiseen ratkaisuun päädyt. :) Heidi