lauantai 24. toukokuuta 2014

Origamimekkoja

Opin Taidekylvön aikana eräältä myyjältä, miten taitellaan paperista mekko. Tai en oppinut kunnolla yhdellä kertaa, joten katsoin You Tubesta videon, sieltä löytyy hyvä ohje ja vielä suomenkielisenä. Suosittelen katsomaan ohjeen sieltä, itse en osaisi tuota selittää.

Ohje origamimekon taitteluun

Muutaman ruttupaperin sain aikaiseksi, mutta kyllä se sitten alkoi sujua. Näihin voisi laittaa koristeeksi nauhoja, nappeja, pitsejä (vyöksi) ja vaikka mitä, mutta en nyt malta hifistellä, pääasia että opin tekniikan.

En vielä osaa - mekot
paperimekko
Tadaa!
origamilintu
Vankilasta karannut lintu, tämän mallin opin jo ala-asteella

Olen ennenkin "kehunut" viherpeukaloani, ja katsokaahan taas miten hienosti krassin taimet ovat selvinneet. Kyllä ne itivät ja kasvoivat, mutta sitten tapahtui se kuuluisa "jotain". Eli ostan tänäkin vuonna kukat suoraan kaupasta, sekä yritän pitää ne hengissä edes heinäkuun loppuun. Voinhan toki ostaa ne vasta heinäkuun alussa niin tavoite ei ole vallan mahdoton.

Mosaiikki vie huomion kuivuneista taimista..
Tiina (Aurinkoruutu-blogi) painoi työskentelyessuuni teemaani sopivat kuviot. Hirmuisen hauskat mielestäni! 


Nyt helteeseen takaisin. :)

4 kommenttia:

Hanna R kirjoitti...

Nuo sinun mosaaiikkityöt on kyllä todella upeita!! Olen kateellinen tuosta taidosta :)

hietzu kirjoitti...

Onpa nättejä mekkoja. Noitahan voisi laittaa kortteihin ystävien iloksi. :)

Khadin Lankalabyrintti kirjoitti...

Ihania nuo taitellut paperimekot! :) Tuli heti mieleen, voisko noita hyödyntää jotenkin ens kesänä omissa häissään korttiaskartelun puolella.. hmm..

Heidi S kirjoitti...

Kiitos. Hanna, älä suotta ;) Katsokaapa googlesta miten mekkoja on käytetty korteissa, aivan ihania. Ja häihin liittyen, varmasti olis hyvä idea, nyt vaan mietintään :)