lauantai 14. kesäkuuta 2014

Toinen laukku ja tyynyt asuntovaunuun

Kun kävin ostamassa koristenapit edelliseen laukkuun, mukaan tarttui kiva kangas samaisesta liikkeestä. Ja mitäpäs muuta olisin ommellut, kuin kassin. Nyt kun sen opin, teen varmaan sata samanlaista, ostin nimittäin jo kolmanteenkin kassiin kankaan..

laukun vuori
Vuorin ompelin keltaisesta lakanasta
Tähän en laittanut koristenappeja, enkä tehnyt kuin yhden olkahihnan.

ommeltu kassi
Siinä se roikkuu
ommeltu kassi
Ja siinäkin se roikkuu

Seuraavaan projektiin tarvitsin taas apua, onneksi jälleen yksi ystävistäni riensi apuun. Lähdemme miehen kanssa viikoksi reissuun asuntovaunulla ensi viikolla, eikä meillä ollut vieläkään päällystettyjä istuintyynyjä, vain pelkät superlonit.

Vanhat tekstiilithän lensivät heti pihalle, kun asuntovaunu siirtyi meidän omistukseen.

Muistatteko nämä? Yök.
Ystävä opetti ompelemaan ensin kiinteät suojapussit. En ollut ennen ommellut edes sellaisia kulmia, mitä esim. kauppakassin pohjaan ommellaan. Pussit ompelin vanhoista lakanoista.

Kukahan se taas kipusi nukkumaan korkealle?!


Koska tajusin selkeistä ohjeista seuraavat vaiheet, päätin suoriutua ihan itse varsinaisten päällisten ompelusta.
Ensin oli tarkoitus ommella hienot tyynyt, joissa sivut tulisivat erillisistä suikaleista, mutta mitäpä suotta kikkailemaan, kun kyse on kuitenkin "vain" asuntovaunun tyynyistä ja ompelutaitoni rajalliset. Vetoketjun ompelun opin artesaaniopintojen ompelukurssilla, joten mikäpäs oli ommellessa. Loppujen lopuksi tyynyt eivät olleet vaikeat tehdä, tosin loppuvaiheessa saumuri sekosi, enkä saanut sitä enää toimimaan. Kankaan tilasin Kankaita.com -verkkokaupasta, kangas on tosi hyvälaatuisen oloista ja helppo leikata sekä ommella.


Yhden tyynyn ommeltuani tarkistin sopivuuden, voi mikä riemu kun tyyny mahtui pussiin! Loput kolme ompelinkin sarjassa ja koin suurta onnistumisen iloa kun lopputulos oli ihan ok. Minulle kelpaa, toiselle en kuitenkaan lähtisi tekemään. Olihan se kiva kun mieskin sanoi, että niistä tuli tosi hienot. Toisen istuintyynyn päällinen oli vähän liian nafti, ompeleet repeilivät ja niitä piti korjata, sitten ne repeilivät uudelleen ja.. vähän irvistää edelleen. Pitäähän kaikissa käsintehdyissä tuotteissa olla se jokin virhe, näin on joku joskus minulle kertonut.

istuintyynyjen päällystys


Tykkään tuosta vaunusta, kun siinä on vaalea sisustus. Yleensä niissä on tummat kaapistot. Asuntovaunu on vanha ja kulunut, mutta pikkuhiljaa tuunaillaan sitä. Seuraavaksi kitataan rikkinäiset pöytälevyt ja laminoidaan, maalaillaan reunat tai jotain.

Kiitos kaikille ompeluopettajilleni, nyt olen jo saanut pelkoni ja inhoni ompelua kohtaan hieman väistymään. Korvaukseksi olen saanut opettaa heille esim. mosaiikkia ja betonitöitä. Suosittelen muillekin siedätyshoitoa inhokkipuuhien suhteen.


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Nuo asuntovaunun tyynyt näyttää tosi kivoilta! Mistä ostit uudet superlonipatjat niihin tyynyihin? Paljonko niillä oli hintaa?

Heidi S kirjoitti...

Hei ja anteeksi kun vastaus vähän viipyi. Ostettiin Jyskistä patjat jotka sitten leikattiin sopiviksi. Se tuli edullisemmaksi, kuin jos olisi ostanut superlonia jostain levynä. Sattui vielä olemaan tarjouksessa silloin nuo patjat. Hyvää kesää! Heidi

Heidi S kirjoitti...

Niin ja siis hintaa en muista, mutta nyt samanlaiset patjat ovat 40 euroa kpl samassa kaupassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksistasi! Olen yrittänyt kuviasi tarkasti tiirailla... oletko ommellut nuo päälliset yhdestä kangaspalasta? En millään meinaa hahmottaa, kuinka olet nuo tehnyt? Ilmeisesti vetoketju on kaikissa tyynyissä pidemmällä sivulla ns.piilon puolella... :)

Heidi S kirjoitti...

Kyllä, yhdestä palasta. Ompelin ensin vetoketjun pitkille sivuille, sitten sivusaumat kiinni. Sen jälkeen mittasin, käänsin ja ompelin kulmat niin, että sain nuo 10 cm paksuiset reunat. Leikkasin kulmista ylimääräiset palat pois. Ymmärsitköhän..? :)