perjantai 26. huhtikuuta 2013

Mosaiikkipöytä ja huoneen pienoismalli

Nyt minä sen tein: tilasin järkkärin! Canonin EOS 600D tuli postissa mutten ole vielä ehtinyt siihenKÄÄN perehtymään joten kuvailen vielä vanhalla kamerallani. Toki latasin akun ja napsin muutaman kuvan, yllätys yllätys Hilmasta. "Tuotekuvia" voin yrittää ottaa myöhemmin. Yhden valokuvauskurssin kävin kun artesaaniksi opiskelin, (näyttökiireiden takia taisin käydä yhtenä päivänä siellä istumassa..) mutta muuten olen vaan räpsinyt ja kokeillut eri juttuja. Tarkoitus on perehtyä ihan "oikeasti" kuvaamistekniikkaan ja harjoitella, harjoitella ja harjoitella. Sitten joskus...

Seuraavat kuvat on otettu siis vielä vanhalla kameralla. Se ei ole järjestelmäkamera vaan Canonin powershot, olen ollut siihen tyytyväinen enkä aio sitä myydäkään eteenpäin vaikka niin oli tarkoitus, ainakaan ennen kuin raaskin ostaa järkkäriin pitkän putken. Powershotissa on kuitenkin 35 x optinen zoomi ja sillä saa ihan ok kuvia. Sain jo joku aika sitten valmiiksi Ikean viiden euron pöydän tuunauksen mosaiikilla. Olen koittanut toipua tuosta projektista, ottanut etäisyyttä ja siksi vasta nyt siitä kirjoitan. Se onnistui muuten ihan hyvin, mutta UNOHDIN laittaa laattasuojaa rosoisten laattojen pintaan ja musta sauma-aine jämähti niihin koloihin!! Kaivelin niitä puhtaaksi vaikka millä ja yritin hangata kyynelillä puhtaaksi (no ei ihan), mutta sitten luovutin ja nyt kun on aikaa kulunut niin en ole enää niin pettynyt eikä mustat pilkut häiritse kovinkaan paljon. Ei niihin varmaan muut edes kiinnitä huomiota. Käsillä tekijät kuitenkin tietävät miten harmittaa kun työstä tulee erilainen kuin suunnitteli.

Taas kävi niin etten pysynyt yhtään suunnitelmassa. Ainoastaan sudenkorennot ovat suunnilleen niin kuin ne piirsin, muuten vaan annoin mennä. Olen huono suunnittelemaan mitään valmiiksi asti, teen vaan "mutulla" ja joskus onnistuu joskus ei. Mutta kun itselle tekee niin voi revitellä ihan vapaasti, eikös niin?


Viime viikolla meillä oli koulussa pienoismalli-kurssi ja voi sitä ihanuutta! Olin käytännöllinen ja tein pienoismallin 1:20 miehen vanhempien olohuoneesta, koska olen luvannut vähän auttaa sisustuksen suunnittelussa ja toteutuksessakin kun aloitetaan remonttia siellä lähiaikoina. Jotain katto- ja ovimuutoksia yms. sinne tehdään, mutta se on miesten juttu ja minä keskityn pintoihin. Hilmankin kuva pääsi tauluksi seinälle, samoin pariskunnan oma kuva viime kesältä. Maton kudoin pienellä kudontakehyksellä 7-veljestä langasta kun en muuta kiireessä silloin löytänyt. Huonekalut on aika kökköjä mutta lopputulos on kohtuullinen ensimmäiseksi pienoismalliksi, huoneen kuulema tunnistaa kuitenkin.Hauskinta projektissa oli sohvien väsäys. Jätin ne ihan viimeiseksi koska arvasin että siitä syntyy show.. Laitan tähän kuvan yhdestä työvaiheesta, saa nauraa! Sormenpäihin nousi rakkulat kuumaliimasta ja kaikki reunat irvistelee (tosin oli mulla liian vähän kangastakin).. silti uskon että kuka tahansa olis tehnyt siistimmät. Olipahan ainakin hauskaa kun nauroin itse vedet silmissä omille räpellyksilleni. Kaikki kankaiden kanssa tuhraaminen ja ompelu ovat mulle lähes mahdottomia asioita.
Ja jälleen loppuun Hilma-kuvia. Anopin luona on ollut lelukoira mitä se aina tappaa ja silmät onkin revitty päästä. Kuvassa on uusi samanlainen lelu johon Hilma ei ole vielä päässyt käsiksi. Onko jotain eroa näissä kavereissa?! Hilma on aina ihan läkähdyksissä kuritusurakan jälkeen.


Toinen kuva on otettu Cotoneille järjestetyssä koirakoulussa. Oli sateinen päivä ja hiekkapohjainen halli.. mitäpä tästä voi muuta sanoa. Pesulle päästiin kouluillan jälkeen.


Ensi viikolla meillä on koulusta lomaa ja sen jälkeen jatketaan paperin parissa, nyt on tehty paperimassaa ja seuraavaksi tehdään valaisimet paperista. Siitä myöhemmin lisää. Minä lähden huomenna aamulla Helsinkiin messuille, saan kyydin ja liput entiseltä työkaverilta, kiitos P. Tapaan myös veljen vaimon siellä, joten odotan huomista kovasti. Ihanaa viikonloppua kaikille, mitä sitten teettekin. Nauttikaa keväästä vaikka vähän viileää onkin (aamulla oli 2 astetta lämmintä, nyt 6).5 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Aivan upea pöytä!!
Ihana Hilma♥ Meillä Niilo syö aina korvat leluiltaan...:)

Kirsi kirjoitti...

Ihan mielettömän kaunis on tuo pöytä,mää haluun kanssa:D

Unknown kirjoitti...

Kiitosta. Kirsi,perhoskuviolla varmaan ;)

Khadin Lankalabyrintti kirjoitti...

Aivan ihana mosaiikkipöytä, minullakin oli minun lopputyössä sudenkorentoja :) Tein mosaiikkikoristeen puutarhaan.

Unknown kirjoitti...

Kiitos Khadi, vähän epämuodostuneita nuo mun korennot. Värit on kuitenkin mulle mieleiset :)Onko sulla kuvaa omasta työstäsi?