tiistai 4. kesäkuuta 2013

Paperipöllöt spreijaamalla

Helteessä on hikoiltu ja pakko viilentää itseään välillä pimennysverhojen takana sisätiloissa. Latailen sitten tänne kuvia, mitäs muutakaan niillä kaikilla kuvilla teen joita päivittäin napsin joka tapauksessa.

Tietääkö joku mitä on paperin spreijaus/paperispreijaus? Koulukaverini tietysti tietävät. Lyhyesti selittäen tehdään ohutta paperimassaa joka värjätään ja ruiskutetaan puuvillakankaalle joka on pingotettu kiilakehyksiin. Laitan kuvia josta näkyy tuo homma.Yritin päästä helpolla ja tein itse kaikkein pienimmän työn, mutta yhteensä  kahdeksan suihkutuskerrosta antoi haastetta ihan tarpeeksi. Värejä olisi voinut olla vaikka vaan kaksi. Värit suihkutettiin vaaleasta tummaan, eli mustan laitoin viimeiseksi. Silmät töpötin lopuksi. Jokaisen spreijauskerroksen jälkeen laitettiin makulatuuripaperista esto viimeksi spreijatun värin niihin kohtiin, joissa haluaa värin jäävän näkyviin.

Kirsi teki näin kauniin työn, olisipa mukava näyttää muidenkin työt, mutta ei oikein ole valtuuksia sellaiseen.


Täytyy sanoa ettei ole mun tekniikka. Se muistuttaa liikaa vahabatiikin epämääräisyyttä ja on sotkuista ja kovaäänistä. Voisin toki tehdä toistekin, mutta ei lukeudu lemppareihin. En pidä tuosta kraaterimaisesta pinnasta, siksi en halunnut suunnitella mitään kodin seinälle. Pöllöt päätyivät puun oksalle.

Ja pari kukkaista kuvaa, lähes jokainen kasvi on nyt kukassa.

 Hei kuka jää kotiin odottamaan
Ja kuka tulee sieltä hakemaan
Mene ulos katsomaan mikä sää
Mikä kesä!

Tästä kesä voi alkaa
Nosta tanssija jalkaa
Kohta pääset rytmiin
Hypnoosiin ja transsiin
Päättymättömät illat
Polttamattomat sillat
Aamuhetken taikaa
Keskikesän aikaa

-Valvomon Mikä kesä :)


Mukavia hellepäiviä kaikille, ja niille jotka eivät kestä kuumuutta lähetän viileitä tuulia täältä päin.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Kivan näköisiä tauluja :-)