sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Laminointia ja punontaa

Edellisestä jutusta on jo yli kuukausi aikaa. Tämä ei johdu siitä, ettenkö olisi askarrellut mitään, vaan en ole malttanut istua koneella kirjoittamassa. Laitan parista koulussa opitusta tekniikasta kuvia, eli vuorossa oli laminointi sekä punonta luonnonmateriaaleilla.

Laminoin kolme hyllyä, mutta niistä myöhemmin kuvaa, sitten kun saadaan uusittu eteinen ihan valmiiksi. Kahteen jakkaraan kokeilin retrokankailla uudistaa mustan, tylsän pinnan.
Kaikessa lyhykäisyydessään homma menee näin: hiontaa, paksu liimakerros pintaan, kangas paikalleen ja annetaan kuivua. Sitten liima-vesiseos ja annetaan kuivua. Toinen liima-vesiseos ja taas kuivatetaan. Seuraavaksi laitoin Helo-kalustelakkaa ja annoin kuivua. Sitten hyvin kevyt hionta, toinen kerros lakkaa, hionta ja vielä kolmas lakkakerros. Reunat leikkasin jonkun liimakerroksen (en muista enää) jälkeen terävällä mattopuukolla ja käänsin reunan alle liiman avulla.

Taisi olla sekava sepustus, mutta jos kiinnostaa enemmän niin saa kysyä lisää.
Valmiit jakkarat, olis ehkä kivemmat valkoisilla jaloilla...

Ikean pienen peilinkin laminoin itse painetulla kankaalla, kuvassa vielä söhryjä peilissä
Toinen juttu olikin sitten punonta. Plaah, tästä en ehkä jaksa selittää kovin paljoa, mutta raskasta oli punoa pajua villistä luonnonpajusta. Meinasin tehdä korin, mutta teinkin korin pohjan. Hyödyllinen kapistus kotiin, vai mitä? Lupasin opettajalle jalostaa sitä joskus jollakin konstin.. Mutten sanonut milloin.

Kuvissa näkyy vähän työvaiheita ja valmis pohja, sen halkaisija on.. aika pieni. Loppui kärsivällisyys, kaikki kunnia pajun punojille, jotka tekevät aitoja ja koreja ja vaikka mitä. Mutta, kokeilen vielä viljellystä pajusta joskus tuota hommaa, on kuulema paljon helpompaa.

pajukoriRottingista taivuttelin hauskan mattopiiskatyylisen vadin, ilman vartta tietenkin. Tämä oli aivan ihana juttu, älypeli suorastaan. Haluaisin tehdä noita lisää, mutta aika tyyris on rottinki materiaalina, ainakin koululla oli. Rottinkia voi värjätäkin, mutten ole saanut aikaiseksi upottaa sitä väriliemeen. Haluaisin siitä ehkä harmaan, yllätys yllätys.


Eikös olekin vinkeä?
Pajukranssi
Pieni rottinkivene, pituus noin 10 cm, älkää katsoko toista reunaa, alkoi vähän rottingit katkeilla.. ;)
Lopuksi pari kuvaa kun Hilmallakin on ollut kivaa. Kaverina oli toinen coton, Rico-poika.


Lentävä koira
Yritän palata tänne pian uudelleen, on niin paljon taas kuvia koneella. Mukavaa alkanutta vuotta kaikille.

5 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Nuo jakkarat ovat hienoja ja nuo punotut jutut aivan ihania....ja lentävä koira♥
Onkos teillä toiveissa pentuja...:)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
ullapulla kirjoitti...

onpas sulla ihana blogi, oikea inspiraation aarrearkku! <3

ViMMa kirjoitti...

Tosi komeat jakkarat :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos teille kaikille <3
Irmastiina, ei ole pentuja suunnitteilla, vaikka niistä vois tulla aika vinkeitä tapauksia ;)