keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Huopalapasetkin voi pilata

Tilasomistuskoulutus on nyt käyty ja toisenlainen arki alkaa. Kaikki on vielä epävarmaa, mutta kummasti kalenteri on täynnä koko maaliskuun. Laitan tänne nyt joitain koneelle roikkumaan jääneitä kuvia. Nyt toivon ehtiväni taas paremmin tänne blogimaailmaan muutenkin.

Tämä oli se viimeisin ylläri huovutettujen lapasten kanssa, joka ei ihan menny putkeen. Tarkoitus oli tehdä lahjaksi tällaiset lapaset avioparille ja lisäksi yhteinen lapanen. No kaikki meni hyvin, kunnes laitoin lapaset koneeseen tarranauhalla varustetun pyyhkeen kanssa. Ehkä olisi pitänyt tajuta mitä tapahtuu. Lapaset oli kiinni tarrassa ja tietenkään ne kohdat eivät huopuneet. Huokaus. No sitten meinasin muokata niitä käsin huovuttamalla, mikä olikin parempi idea kuin se minkä laiskuuttani toteutin: laitoin ne uudestaan koneeseen. Nyt lapaset odottelevat ensi talvea ja jotain teinipariskuntaa, jolle lapaset mahtuvat. Lankana oli sama Dropsin Nepal kuin aiemminkin.

huovutettavat lapaset
Neulominen meni ihan jees..
.. mutta konepesu ei.
Viimeiseen kouluprojektiin liittyi rempattavan tilan nimikyltti, jonka naputtelin vasaralla vanerille ja vetelin paperinarua, jotka kestävyyden takaamiseksi vielä töpöttelin liima-vesiseoksella. Katselkaapa miten ihanasti tämä 70-lukulainen tekniikka on saanut uusia muotoja, esimerkiksi googlaamalla "yarn and nail art" tai muita vastaavia. Ihania juttuja, joista ehdottomasti haluan kehitellä jotain kotiinkin, joskus.

Tällaiset peltikaapit ostin jo syksyllä kierrätyskeskuksesta ja maalasinkin ne. Tarkoitus oli kertoa täällä paremminkin eteisen remontista, mutta se ei ole vieläkään valmis, odotan seuraavaa inspiraatiota. Siksi kaapeista ei ole parempaa kuvaa nyt valmiina. On inhottavaa jättää joku projekti kesken, mutta nyt ei ole paljosta kiinni. Tarvitsen vain hieman miettimisaikaa esim. verhon ja avainkaapin sekä hyllyjen suhteen.


Kaapit valmiina, toimii!
Maalasin huolellisen hiomisen jälkeen kaapit Helmi-kalustemaalilla, tapetin ostin kauan sitten ja nupit virkkasin styroksipallojen päälle. Väri on luonnonvalossa enemmän sireenin värinen, lilaan taittuva.

Lopuksi fiiliskuvat ja Hilma-mussukan naamataulua, nauttikaahan kevään odottelusta, se on jo niin nurkilla tulossa.
Jyväsjärvellä

 

"Kuka vei turkkini? No heitä mulle ees tota palloa!"

4 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Hilma♥♥
Niilolla sama operaatio vielä edessäpäin..:)

Riitu kirjoitti...

Ou nou! No, omasta puolestani voin sanoa, että huopalapaset sitä vasta voikin pilata... Kokemusta löytyy :-)

Unknown kirjoitti...

Wautsi kun kivoja huovutettuja juttuja. Kauniita ne on ainakin. Ja tuo kaapin tuunaus. Kyllä sait siitä ihanan, oikea huoneen koriste :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos Anneli :)