Leivokset on tosi imeliä, mutta todella makoisia, kaikki tykkäsivät kovasti. Kinuskin keittämiseen meni ennätysaika, yli tunti. Meinasi jo usko loppua, mutta viimein se alkoi saostua (sanotaanko se niin..?).
Avaan teille hieman keittokirjaani, jonka aloitin 18-vuotiaana naimisiin mentyäni. Se on kulahtanut ja välit pursuaa irrallisia tulosteita ja lehdistä revittyjä ohjeita. Lapsena ihmettelin äitini keittokirjaa, jonka välit olivat täynnä lippusia ja lappusia. Ei ole omena kauas pudonnut, samanlaiselta sotkupesältä näyttää oma kansioni, jauhoja ja rasvalänttejä sivuilla. Nykyisin en sinne juuri kirjoittele, vain silloin kun keksin jotain lennossa, muuten kaiken löytää netistä.
Sain jotain selvää vanhasta ohjeesta, loput arvasin |
Tässä ohje tulkattuna:
Muropohja:
3½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
175 g margariinia (juhliin leivotaan voilla!)
ripaus suolaa
Nypi ainekset taikinaksi, painele matalaan vuokaan ja pistele haarukalla.
Paista 175° C 25-30 min.
Kinuskitäyte:
125 g margariinia (voita!)
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
½ dl siirappia (en laittanut)
Sekoita aineet (paksupohjaisessa?) kattilassa ja keitä kunnes seos sakenee.
Kuorrutus:
185 g taloussuklaata
Kuvateksteistä löydät lisää valmistusohjeita.
Paistettu muropohja, tein isomman annoksen, siksi iso pelti |
Tästä alkaa kinuskin keittäminen |
Kinuski on valmista kun se ei liukene veteen vaan jähmettyy.. |
.. ja/tai sen pintaan jää näkyviin viiva |
Kinuski levitetään muropohjan päälle ja annetaan jäähtyä |
Suklaa sulatetaan vesihauteessa |
Piirtelin suklaan pintaan viivoja haarukalla ja veitsellä, sitten jäähtymään ja leivokset on leikkaamista vaille valmiita |
Nam nam, herkuttelemaan! |
Kiitos vielä viikonlopusta niille, jotka olivat mukana. Nyt paukkuu ukkonen ja kone pitää sammuttaa.
H
1 kommentti:
Voi apua miten herkullisen näköisitä!! :)
Lähetä kommentti