tiistai 23. syyskuuta 2014

Betonityynyjä ja muuta hassua

Olen tässä syksyn mittaan väsäillyt betonitöitä, kaikki ovat olleet enemmän tai vähemmän kokeiluja.

Sain ystävältäni hevosenkenkiä, koska tarkoitus oli hitsata niistä jotain taiteellista pihalle. No tuossa ne on olleet kauan ämpärissä, sain sitten päähäni idean ulkotulialustasta hevosenkengillä.. Tällainen siitä tuli, kehittämisen varaa on, mutta nyt tiedän, mitä teen seuraavan kerran toisin. Ensin täytyy ostaa lisää betonia, ihmeesti taas 25 kg:n säkki on tyhjentynyt..

Kuvia työvaiheista:

Leikkasin maalipöntön muotiksi ja lovesin kengille kolot, niin että pysyivät pystyssä
Pinnalle heitin särkyneen lasipöydän paloja ja nokkosen lehtiä
Siinäpä se
Pimeällä ylhäältä kuvattuna..
.. ja sivulta
Muoteista irroitus onnistuu parhaiten, kun pöhäyttää paineilmaa jostakin kolosta betonin ja muotin väliin. Tässä puhkaisin puukolla pienen reiän maalipöntön pohjaan ja suhautin sieltä ilmaa väliin.

Facebookin betoniryhmässä on nyt villitys betonityynyistä ja pitsimaljakoista/kynttilälyhdyistä. Pakkohan munkin oli lähteä tähän vöyhötykseen mukaan. Tyynyt on tehty niin, että betonia on sullottu minigrip-pussiin ja annettu kovettua rauhassa. Lopuksi ne on päällystetty servetillä vesi-liimaseoksen avulla. Mulla tuli kraatereita pintaan, mutta ne jäivät hyvin piiloon servetin alle.

Puristelin pusseja kokeeksi eri tavoin, en halunnut tehdä suoria ja siloisia. Painona oli mukit täynnä hiekkaa.
Nämä servetit löytyi kotoa, kaupasta on tuotu tämän jälkeen  jo muutama paketti erilaisia....

Pitsimaljakko kesti yhden illan, nyt se on palasina tuolla pihalla.. en ymmärrä miten toiset saavat niistä kestäviä ja silti kauniita. Pitää siis yrittää vielä uudelleen. Tämä olisi ollut nätti, mutta se oli ihan hauras. Dippasin sitä uudestaan betonivelliin, mutta sitten se menikin ihan kököksi eikä valo enää tullut läpi. Unohdinpa tietenkin ottaa siitä rumasta versiosta kuva, murskasin sen vaan palasiksi kiireellä.


Tänään onkin luminen maa, vähän näyttää siltä, että kohta loppuu betonivalut ulkona, toivon että ehdin käyttää ainakin yhden säkin vielä tänä syksynä, ideoita pukkaa..

Yrittäkää olla paleltumatta myrskysäässä.

H

1 kommentti:

Jokke kirjoitti...

Tuohan on tosi hieno tuo hevosenkenkäjuttu.