tiistai 22. tammikuuta 2013

Koti ennen ja jälkeen remonttia


Ensin päivän lumikuvat, kaunista on ja aurinko hellii mieltä vaikkei se vielä muuten lämmitä  :)

Sitten: Vihdoinkin sain koottua keittiön osalta kuvia ennen ja jälkeen remonttia. Homma on viivästynyt kun on pitänyt penkoa vanhoja kuvia ulkoiselta kovalevyltä ja niitä kuviahan siellä riittää. Muista huoneista tulee kuvia sitten joskus. 

Talo on rakennettu ihan alunperin kesämökiksi 80-luvun alussa ja laajennettu 90-luvulla, jolloin tietääkseni keittiökin on tehty.

Kuvat on suunnilleen samoista kohdista ennen ja jälkeen. Me purettiin seinä entisen takkahuoneen ja keittiön välistä. Takkahuone oli ns. turha huone josta vain kuljettiin läpi ja joskus syötiin pöydän ääressä. Laajennettiin keittiö takkahuoneen puolelle. Nyt on tilaa ja valoa huomattavasti enemmän.Ikkunan vieressä oleva senkki on samalla kohdalla kuin nykyisin tiskiallas, uudempi kuva on ikäänkuin jatkoa vanhaan. 2007 kuvassa näkyy myös vanhaa seinä jota ei enää ole.2010 kuvassa näkyy vasemmassa alanurkassa vähän takkaa josta on kuva keskellä. Takka oli suunnilleen samalla kohdalla kuin sähköliesi nykyään.Tässä vielä kuvia vanhasta keittiöstä ennen remonttia. Se oli yli 20 vuotta vanha ja inhosin alusta asti noita avohyllyjä, kiiltäviä kaapinovia joissa näkyi joka tahra vaikka kuinka yritti puunata, hukkatilaa jota jäi kahteen kulmaan, eikä värikään kovin ihana ollut. Mutta se toimi silti ihan ok ensimmäiset 12 vuotta jotka täällä on asuttu. Muutos on ollut suuri ja työmäärä myös, mutta se kannatti. Valoa ja avaruutta on nyt moninkertainen määrä. Aloitettiin uuden keittiön suunnittelu jo aikoja sitten, vuosia haaveiltiin siitä ja ajatukset kirkastuivat pikkuhiljaa. Onneksi ei hätäilty, sillä nyt ei puolen vuoden aikana jonka keittiö on ollut valmis, ole tullut yhtään epäkohtaa esille joka olisi harmittanut.Nyt lähden ulos tuulettumaan, tietokone syö ihmisestä kaiken hapen ja tulee tympeä olo. Ulkoilkaa paljon kun kerrankin aurinko paistaa, jos vain on mahdollista käydä päivällä lenkillä. Onneksi päivä on jo pidentynyt niin että päivätyössä käyvätkin saavat nauttia valosta työpäivän jälkeenkin.

Ei kommentteja: