keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Teeriä

Tammikuu lähenee loppuaan. Tätä vauhtia ollaan kesässä hyvinkin äkkiä. Kerran talvessa teeriä tulee meidän pihakoivuihin, silloin aina toivoisin että omistaisin järkkärin ja pitkän putken. On ne upeita ja suuria lintuja. Yleensä niitä on pitkälti toistakymmentä, nyt nähtiin kahdeksan. Kolmena vuonna ollaan nyt nähty ne pihassa.

Sain tuliaisena ihanat keväiset tulppaanit. Olisi kyllä pitänyt syksyllä istuttaa sipuleita kukkapenkkeihinkin, se on ihanaa kun keväällä alkaa kukkapenkistä nousta uutta elämää. Tuo puutarha on mulle sellainen "jospa joskus innostuisin"-projekti tai haave, valitettavasti. Rikkaruohot rehottaa, mutta onneksi anopin tuomat perennat ovat silti säilyneet hengissä jo vuosia. Yleensä kitken rikkakasvit kerran keväällä ja toisen kerran keskikesällä, sitten odottelen että lumi peittää maan ja saa unohtaa pihahommat. Tykkään kyllä ulkoilla ja tehdä lumitöitäkin, ruohonleikkuukin on mukavaa, mutta kaikenlainen möyriminen mullassa.. ei kiitos. Tiedän että se on monille terapiaa ja nautinto, mutta minä saan iloa enemmän vaikkapa käsitöistä, yllätys. :)


 

Tein viimeisimpänä ystävälle kolme eteisen mattoa. Valittiin yhdessä kuteet ja muuten sain vapaat kädet. Saaja oli oikein tyytyväinen. Nyt tuo loimi loppui vihdoinkin. Mietin seuraavaa juttua, jos vaikka vaihtaisi ohuempiin lankoihin kuten pellavaan ja kutoisi välillä jotain raikasta ja keväistä. 


kudottu trikoomatto

Niin no, vanhat puut on nyt viritelty kudontakuntoon ja niissä on tällainen loimi. Kudon kaksi 90 cm leveää mattoa. Tarkoitus on testata puut ja kirjava loimi, tämä kokeilu on ihan omasta päästä. Oli pakko keksiä jotain jujua koska kyseessä on muuten vähän tylsä palttinamatto.

Nostalginen paikka tämä kuppila, kuinka moni on käynyt täällä?Hilman talviriehaa tänä aamuna, nyt on hyvä köllötellä lämpimässä tiikeri kainalossa, emännän jalkojen välissä. Siellä oli niin kova tuisku että kun käveltiin peltoaukealla jossa oli 20 cm lunta ja tultiin takaisin ehkä vartin päästä, meidän jäljet oli kokonaan kadonneet. Hyvä ettei tuuli vienyt koiraa mennessään. Täällä muuten sähkökatkot alkaa heti kun tuulee enemmän kuin 10 m/s. Ärsyttävää!Mukavat loppuviikot, itse olen flunssainen ja perjantaina on jännät paikat mutten vielä kerro miksi.

Ps. Nyt pitäisi kommentoimisen olla helpompaa kun poistin sen hankalan varmistusjutun. Kokeilkaa vaikka. :)

2 kommenttia:

Puppis kirjoitti...

Moikka! Sulle on haaste blogissani: http://vainelamaa-puppis.blogspot.fi/


Oi miten ihanat taas nuo matot mitkä oot tehnyt. Tosi hienoja. :)

Anonyymi kirjoitti...

On se vaan kätevä... Hienot matot! Niitä yksiäkin kuvia odotellessa...

I