torstai 4. huhtikuuta 2013

Vain mosaiikkia tällä kertaa

Viikonloppuna opetin veljen vaimolle mosaiikin väsäilyä ja hän tekikin kauniin ruukun mun vanhoista astioista ja laatan palasista. Eikös olekin hyvä tuliainen viedä tarvikkeet mukanaan ja opettaa uusi harrastus? Tein samalla sydänruukun hänelle kun en malttanut olla itse askartelematta. :D 
En malta odottaa kesäkukkien saapumista kauppoihin, jotenkin näen itse mosaiikkiruukuissa punaiset pelargoniat, taitaa olla mun kesähitti tänä vuonna.


Ostin itselleni kankaanpainoon pigmenttivärejä, joita voi käyttää myös sauma-aineen värjäämiseen. Sydänruukussa sekä alla olevissa ruukuissa on värjätyt saumauslaastit.Ruukut on n. 20 cm halkaisijaltaan, vaikka näyttävät kuvassa ihan pieniltä.Koska saumausaineen väri on mielestäni ihan törkeän vaikeaa valita, ajattelin kokeilla Gimpillä josko voisin hahmotella väriä tietokoneella. Tässä muutama väriversio, ruukku on todellisuudessa vielä saumaamatta. Tulevana viikonloppuna on Jyväskylässä Kädentaito- ja Antiikkimessut, myös iki-ihana Mosaiikkimiljöö on edustettuna siellä, tervetuloa/-menoa ihastelemaan värimaailmaa ja muutakin mukavaa. Ja menkää myös AO:n osastolle missä on artesaaniopiskelijoiden töitä esillä ja myös myytävänä.


9 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihanat mosaiikki ruukut!

Unknown kirjoitti...

Kiitos :)

pirkko kirjoitti...

Hienot mosaiikkityöt. Mä annan ääneni mustalle saumaukselle, mutta mustapa musta onkin aina paras ;)

Unknown kirjoitti...

Kiitti. Musta on minustakin paras tässä :)

Anonyymi kirjoitti...

Apua, sain Gimpin asennettua, mutta en osaa käyttää... Voitko neuvoa, millä toiminnoilla sait kokeiltua saumanvärejä. Pitäisi mosaiikkipalloon kokeilla eri vaihtoehtoja. Kuvan sain toki liitettyä. Mutta on ihan liikaa suotimia yms. yms.:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, miten tuolla gimpillä voi saumanvärejä kokeilla, terveisin Tumpelo...

Unknown kirjoitti...

Hei vaan. Enpä ole itsekään tehnyt samaa hommaa tuon yhden kokeilun jälkeen. Muistaakseni tein yksinkertaisesti niin,että avasin kuvan, otin kynätyökalun ja piirsin saumankokoisella siveltimellä saumat (käytä sellaista väriä jota valokuvassa ei ole), sen jälkeen sillä maalikannutyökalulla vaihdoin värit. Onko nuo työkalut tuttuja? (Jos et tästä saanut kiinni niin voin koittaa neuvoa paremmin). Kannattaa zoomata ctrl ja + -näppäimillä mahdollisimman isoksi, niin piirtäminen käy nopeasti.

Unknown kirjoitti...

Vielä sellainen vinkki, että kun klikkaat kynällä kuvaa ja laitat shiftin pohjaan, saat suoria viivoja kun liikutat hiirtä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkeistä,terveisin tumpelo :)