keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Värjäystä, kankaanpainantaa ja tapetointia

Näistä jutuista on jo monta viikkoa, mutta en ole ehtinyt tänne näitä laittaa. Ennen kesälomaa värjäsin koulussa lankoja. En ostanut mitään uutta vaan värjäilin vanhoja 7-veljestä ja Nalle-lankoja. Mulla oli niin kirjava valikoima kaikenlaista, ettei niitä oikein ole tullut käytettyä. Keräsin pinkit, sinisävyiset, valkoiset, vihreät ja oranssit yhteen ja heitin eri väriset omiin liemiinsä. Betonilehdellä on joitain jämiä niistä joita sitten värjäsin. Upotin esimerkiksi turkoosinsävyisen kirjavan Nallen punaiseen liemeen niin lilahan siitä tuli. Nyt saattaa jopa olla käyttöä noilla langoilla, sitten joskus.

Näitä lankoja värjäilin
Värjätyt langat
Värjättyjä lankoja
Pitihän ne langat keriäkin
Kankaanpainokurssilla tein sisustustauluksi romanttisen kuosin Johanna Kurkelan Oothan tässä vielä huomenna-kappaleesta. Tein muutaman kokeilukankaan ja jalostan juttua ehkä syksyllä lisää. Nuo turkoosit kankaat on muuten jälkivärissä värjättyjä lakanan paloja.


Hilma ja meidän uusi penkki, shaalin kudoin 2010 ja värjäsin jälkikäteen

Tänään sain kuuden päivän tapetointiurakan valmiiksi yhdessä huushollissa. Sain hyvää harjoitusta ja olipahan järkevää tekemistä lomalla. Laitan pari kuvaa "kohteesta", talo on 70-luvulla rakennettu ja kaikkien tapettikerrosten alta löytyi iloisia värityksiä.


Makuuhuoneen yksi uudistettu seinä

Olen niin tyytyväinen että sain tapetit seinään vaikka kokemukseni oli tosi vähäinen. Nyt sitä on jo rutkasti enemmän. Voisin kyllä palkita ihmisen joka on kehitellyt non-woven tapetit! Tapetoin pari huonetta paperitapetilla ja hermohan siinä oli mennä eikä tuloskaan järin loistava ollut, ainakaan omaan silmään. Mutta on niin helppoa vetää liisteri seinään ja tapetti pintaan! Innostuin hommasta niin että ostin omaankin olkkariin tapetit jotka laitan kun ehdin.


Ei kommentteja: