sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Iittalan ihanat


Olen ollut astioiden ostolakossa jo vuosia. Välillä pärjännyt paremmin ja sitten taas.. reps.
Muistaako joku Iittalan Uuma-lasit? Ystäväni M.R ainakin, koska toi minulle lahjaksikin sellaisen kun olin nuori vaimo vasta. Maksoi silloin 50 mk joten en raaskinut ostaa itse kuin kaksi. Sitten yksi hajosi ja valmistus loppui. Nyt varjelen kahta aarrettani niin etten ikinä käytä niitä. Onkohan viisasta?!

Nyt kauppoihin on tullut Iittalan uutuusmalli Sarjaton, jonka muista astioista en välitä, mutta ne lasit...
Niissä on jotain samaa kuin Uumassa muttei kuitenkaan.. Ostin kaksi kirkasta, tummissa on kuulema jotain toimitushäiriötä tms. Hyvä niin, koska en olisi osannut päättää ostanko kirkkaat vai tummat.

 Minulla ei kestä mitkään "paremmat" astiat kuin hetken. Iittalan Aino-lasit (häälahja) hajosivat hyvin äkkiä, ihanan Kartio-kannun sai rikki ystävämme sen ollessa melko uusi, sitten se Uuma-lasi jne. Siksi en niitä juurikaan osta tai edes käytä, katselen vain. Paitsi jos joku oikein erityinen ihminen tulee kylään. Tai ehkei silloinkaan... ettehän rakkaat ystävät pety jos tajoan teille mehua tai viiniä Ikean laseista, olette silti tärkeitä. Kuvassa vasemmalla Sarjaton, oikealla Uuma.

Tässä on lopputulos kirpparilöydön tuunauksen jälkeen, laitoinkin aiemmin kuvaa lampusta. Intoa riitti yöllä kahteen kun piti saada samantien valmiiksi.. olin ostanut kouluaikana valko-hopea paperinarua, jota nyt käytin tähän.

Tulitikkuleikkiä
  

Valoa syksyyn
Nämä linnut eivät matkusta muiden muuttolintujen mukana. 86-vuotias ihana Antti on valmistanut nämä meille.
 
 

Tänään totesin, että olen erehtynyt, pari sisustusratkaisua kaduttaa. Suurin on se, että miksi ostin mustan Hemnes-lipaston Ikeasta kun se ei näytäkään meillä hyvältä?? Olisi pitänyt ottaa se valkoinen.. Muutama muukin pikkujuttu harmittaa, mutta remontti on valmis ihan pian ja se on pääasia. Ehkä silmä tottuu, tai sitten.. noh. Kaikesta huolimatta, viikonloppuna tulevat ensimmäiset vieraat "uuteen" kotiin ja se on ihanaa. Tervetuloa rakkaat J ja T!!

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille, toivotaan lisää aurinkoisia päiviä kuten tänään oli.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Heidi! Päädyin blogiisi kun olen myymässä omia Uuma-lasejani. Lasit ovat myynnissä Tori.fi:ssä, jos kiinnostuit :)

http://www.tori.fi/vi/25742203.htm